Jazz Goes to Town 2016 / Talent Transport (SK) / Mike Parkers Trio Theory (USA/PL)

Jazz Goes to Town 2016 / Talent Transport (SK) / Mike Parkers Trio Theory (USA/PL)

Adresa:

Hradec Králové, Hradební 632

Termín: 19.10.2016
Vstupné:

190

19říjen středa 19:00

Žánr: koncertyjazz


aNadžánrové bratislavské trio s originální a intenzivní jazzovou fúzí plnou různorodých nálad, neočekávaných odboček, rozmanitých barev a hlubokých emocí.

Vladislav „Slnko“ Šarišský – klavír, zpěv
Filip Hittrich – baskytara
Marián Slávka – bicí

Hudba pozoruhodného bratislavského tria Talent Transport přesahuje žánrové hranice mezi jazzem, art rockem, popem, funkem a současnou vážnou hudbou a vyžaduje si pozorného a vnímavého posluchače. Z jejich muziky je cítit naprostá oddanost společnému hraní, maximální osobní nasazení a nevídaná hráčská synergie. Jednotlivé kompozice mají silný melodický potenciál. Střídají se v nich kultivovanější lyrické pasáže s energicky punkovými jízdami.

Přes všechny dynamické, rytmické a melodické zvraty je stmeluje jakýsi spodní proud, který trio generuje a zároveň se jím nechá unášet.
V Talent Transport se sešli mimořádně talentovaní a instrumentálně zdatní hudebníci s bohatými muzikantskými zkušenostmi. Bubeník Marián Slávka vedle hraní s Andrejem Šebanem, Richardem Müllerem a Peterem Lipou spolupracuje s Katrzií nebo Longital, basista Filip Hittrich se pohybuje mezi popovou a jazzovou scénou. Klavírista a skladatel Vladislav Šarišský je rozkročen hlavně mezi jazzem a vážnou hudbou.

Mike Parker's Trio Theory (USA/PL)

Trio se skvělou rytmikou, které svůj projev staví na ryzí energii rocku, citlivosti klasiky, pestrosti avantgardy a rytmu a harmonii moderního jazzu.

Frank Parker (USA) – bicí
Mike Parker (USA) – kontrabas
Slawek Pezda (PL) – tenorsaxofon

Skladatel a hráč na kontrabas z New Yorku Mike Parker dohromady s dvojnásobným držitelem nominace na cenu Grammy, bubeníkem Frankem Parkerem a polským hráčem na tenorsaxofon Slawkem Pezdou důmyslně a originálně propojují jazz s funkem, klasiku s avantgardními výboji, drum´n´bass s jazzovou improvizací. Výsledný tvar je svěží a nepředvídatelný, nechybí mu nadhled ani živelnost s vydatnou porcí elektrizující energie.

Frank Parker (USA)
Frank Parker na bicí hraje od pěti let. Po studiích bubnoval skoro šest let s kvartetem Kurta Ellinga a v řadě kapel chicagské jazzové scény. Během své další kariéry hrál s desítkami vynikajících hudebníků, jako jsou např. Freddie Hubbard, Randy Brecker, Joe Lovano, John Patitucci, Bob Sheppard, Arturo Sandoval, Chris Potter a další. Vystupoval na stovkách koncertů v USA, Jižní Americe, Kanadě, Evropě, Austrálii a Asii.

Mike Parker (USA)
Rodák z New Yorku Mike Parker studoval kontrabas na Skidmore College v NY a na konzervatoři v Amsterdamu. Měl příležitost studovat u některých světových basistů (Scott Colley, Reid Anderson a Reubin Rogers) a hrát s předními jazzovými hudebníky jako jsou John Scofield, Chris Potter nebo Eric Harland. Mike se nyní pohybuje mezi New Yorkem a Evropou a to jako vedoucí svého tria a jako vyhledávaný sideman v mnoha dalších mezinárodních hudebních projektech.

Slawek Pezda (PL)
Krakovský tenorsaxofonista Slawek Pezda patří k nejtalentovanějším saxofonistům mladé generace v Polsku. Od roku 2009 je členem kvarteta PeGaPoFo, které navazuje na odkaz jazzové avantgardy 60. let. V roce 2014 založil formaci The Flash!, která kombinuje akustický jazz s elektronikou a experimentálními postupy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jazz Goes to Town 2016 /...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (324 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (28.6 km)

Residence ArxChrudim (28.7 km)