Jazz Goes to Town 2016 / Sons of Kemet

Jazz Goes to Town 2016 / Sons of Kemet

Adresa:

Hradec Králové, Nám. 5. května 853

Termín: 22.10.2016
Vstupné:

190

22říjen sobota 22:30

Žánr: popfestivaljazz


Sons Of Kemet (UK)

Britská jazzová superstar současnosti, která navrací jazz k jeho africkým kořenům. Poprvé v ČR. Závěrečný koncert festivalu v unikátním industriálním prostoru bývalé autodílny, v objektu Novákových garáží, který bude pro veřejnost zpřístupněn pouze pro tuto příležitost!

Shabaka Hutchings – tenorsaxofon, klarinet
Theon Cross – tuba
Seb Rochford – bicí, perkuse
Tom Skinner – bicí, perkuse

„This is Jazz like you’ve never heard before” The Guardian
„Mesmerising trance music of great power... thrilling" Independent

Název kapely Sons of Kemet i jméno jejího lídra Shabaky Hutchingse, který žil do svých 16 let na karibském ostrově Barbados, odkazují ne náhodou ke starověké egyptské kultuře (Kemet je starověké označení pro Egypt). Hudba, kterou tato čtveřice od roku 2011 vytváří, totiž navrací jazz k jeho africkým kořenům. Sons Of Kemet čerpají inspiraci z tradiční karibské a západoafrické hudby, etiopského jazzu a funku, dubu i černošské hudby New Orleans z počátku 20. století.

S těmito elementy pracují svěžím a tvůrčím způsobem progresivních jazzových hudebníků, z nichž každý disponuje i skladatelskými schopnostmi. Zdvojené bicí spolu s basovými linkami tuby vytváří hustě protkané rytmické struktury a groovy, do kterých vstupuje Hutchingsův tenorsaxofon s nezvykle vedenými melodickými linkami, které dodávají kapele hypnotickou uhrančivost. Jejich koncerty mívají euforickou a transovní atmosféru. Sons Of Kemet dělají hudbu, která v sobě má oheň!!! Neopakovatelná hudební událost v neopakovatelném prostoru dílenské haly Novákových garáží.

V kapele Sons Of Kemet se sešli nejkreativnější osobnosti britského jazzu dneška, kteří hýbou britskou avant-jazzovou klubovou scénou: vůdčí duch skupiny, saxofonista, klarinetista a skladatel Shabaka Hutchings, působí v kapelách Heliocentrics, Melt Yourself Down, hostuje v legendárním Sun Ra Arkestra, spolupracuje s raperem Soweto Kinchem, bubeník Tom Skinner vede kapelu Hello Skinny, tubista Theon Cross je lídrem moderního jazzového bigbandu Human Revolution Orchestra a bubeník Seb Rochford je současnou britskou bubenickou star. Je znám především jako lídr avant-jazzové skupiny Polar Bear a bubeník kultovní kapely Acoustic Ladyland. Vedle řady dalších projektů spolupracuje např. s osobnostmi jako je David Byrne, Brian Eno nebo Pete Doherty. Sons Of Kemet získali prestižní hudební cenu MOBO Award (The Music Of Black Origin) a nominace na UMA Award a Gilles Peterson’s Worldwide Awards. V posledních letech intenzívně koncertují na festivalech a v klubech po celé Evropě a jejich popularita rychle roste.

www.sonsofkemet.com
https://spitalfieldsresounded.com/shabaka-hutchings

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jazz Goes to Town 2016 /...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (790 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (29.1 km)

Residence ArxChrudim (29.2 km)