Jazz Goes to Town 2016 / E Converso, Kvintesence Quartet / Brötzmann / Swell / Nilssen-Love

Jazz Goes to Town 2016 / E Converso, Kvintesence Quartet / Brötzmann / Swell / Nilssen-Love

Adresa:

Hradec Králové, tř. Karla IV. 774

Termín: 20.10.2016
Vstupné:

250

20říjen čtvrtek 19:00

Žánr: koncerty


E Converso + Kvintesence Quartet (CZ)

Unikátní komponovaně-improvizační suita Michala Wróblewského Workohology pro dva kvartety: smyčcový Kvintesence a jazzový E Converso.

Michal Wróblewski – saxofony, klarinet
Jan Pisklák – el. kytara, elektronika
Vladimír Micenko – kontrabas
Jan Chalupa – bicí
Vladan Malinjak – housle
Milan Jakeš – housle
Ilia Chernoklinov – viola
Šimon Marek – violoncello

Nápad spojení kapely E Converso a smyčcového kvartetu Kvintesence vznikl již v roce 2013. Jeho uskutečnění se konečně podařilo naplánovat pro letošní rok. Hudební dílo M. Wroblewského nazvané Workohology, které soubor předvede na festivalu Jazz Goes To Town, tvoří z části skladby tradičně notované, částečně jde ale o řízenou improvizaci na základě speciálních pokynů, znamení a programů. Nejedná se tedy o vystoupení kapely E Converso posílené o přidanou hodnotu smyčcového kvartetu jak jsme tomu většinou u podobných projektů v jazzu zvyklí. Půjde o naprosto jedinečnou spolupráci osmi hudebníků, jejichž interakce bude prostupovat oběma tělesy navzájem.

Kvintesence Quartet se zrodil počátkem roku 2013 v Praze. Hudba kvartetu čerpá inspiraci napříč žánrovým spektrem a nenechá se svazovat jeho ustálenou klasickou podobou. Současný repertoár tvoří autorské kompozice jednotlivých členů a také skladby současných autorů, mnohdy komponované přímo pro Kvintesence Quartet.

E Converso vznikl v roce 2011 a spojili v něm síly čtyři talentovaní hudebníci nastupující generace, kteří se setkali na Katedře jazzové interpretace brněnské JAMU. Jedná se o žánrově otevřenou formaci, propojující vlivy newyorské downtown scény, současného evropského jazzu a volné improvizace. E Converso pracuje s náladou, náhodou a emocemi tak, že její nekonvenční formálně plastické kompozice mohou zaznít a také zaznívají každý večer úplně jinak.

Brötzmann / Swell / Nilssen-Love (DE/US/NOR)

Živoucí legenda světového freejazzu a improvizované hudby, německý saxofonista Peter Brötzmann v triu s norským bubeníkem Paalem Nilssenem a americkým trombónistou Stevem Swellem.

Peter Brötzmann (DE) – saxofony, klarinet
Steve Swell (US) – trombón
Paal Nilssen-Love (NO) – bicí

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jazz Goes to Town 2016 /...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (1 018 metrů)

Spa Resort Tree of LifeLázně Bělohrad (29 km)

Ubytování U PalukůChrudim (29.2 km)