Hudební léto Kuks 2016 - koncert Martinů Voices

Hudební léto Kuks 2016 - koncert Martinů Voices

Adresa:

Kuks, Kuks 81

Termín: 25.6.2016
Vstupné:

200,- Kč

25červen sobota 18:00

Žánr: koncertyKlasickáklasikavážná


Hudební léto Kuks je mezinárodní festival klasické hudby konaný v kostele Nejsvětější Trojice v Kuksu. Od 25. června do 20. srpna 2016 se bude konat 7. ročník.

Na pěti sobotních koncertech konaných v kostele Nejsvětější Trojice v Kuksu od 18:00 hodin se představí řada špičkových interpretů – německý trumpetista Otto Sauter (člen souboru Ten of the Best - jeden z deseti nejlepších trumpetistů na světě), německý basbarytonista a laureát bachovské soutěže v Lipsku Markus Flaig, klarinetistka Ludmila Peterková, barytonista Ivan Kusnjer, ale i soubory Bennewitz Quartet, Musica Florea či Martinů Voices.

Vedle novodobé premiéry skladby Haydnova žáka Blažeje Smrčka z kukského archivu zazní i světová premiéra skladby pedagoga University of York v Anglii Thomase Simaku. Záštitu nad festivalem převzali ministr kultury Daniel Herman, kardinál Dominik Duka a šéfdirigent České filharmonie Jiří Bělohlávek.

Festival zahájí 25. června komorní sbor Martinů Voices se sbormistrem Lukášem Vasilkem. Na programu budou díla 16. a 17. století od G. Allegriho (Miserere), G. P. da Palestriny (madrigaly) a českého renesančního skladatele Jiřího Rychnovského (Decantabat populus), od jehož úmrtí letos uplyne 400 let, ale i kompozice 20. století autorů jako F. Poulenc (Un soir de neige), A. Pärt (Solfeggio) a samozřejmě B. Martinů (Čtyři písně o Marii), kterého má sbor ve svém názvu. Více informací na www.hudebniletokuks.cz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Královéhradecký kraj Akce v obci Kuks

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hudební léto Kuks 2016...

Wellness Hotel VyhlídkaNáchod (20.5 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (21.3 km)

Spa Resort Tree of LifeLázně Bělohrad (21.4 km)