Absolvent

Absolvent

Termín: 10.2.2015

10únor úterý 19:00

Žánr: divadločinohra


Román mladého spisovatele Charlese Webba Absolvent vyšel v roce 1963 a ihned po svém vydání v USA se stal bestsellerem.

Hrdina s autobiografickými rysy, mladík Benjamin, který se po absolutoriu vysoké školy vrací do rodného domu, aby zde čelil ambicím svých rodičů, prázdnotě snobských večírků i svodům starší rodinné známé, paní Robinsonové, a posléze propadl kouzlu její dcery Elaine, se stal jakýmsi obrazem celé jedné generace šedesátých let.

„Paní Robinsonová, vy se mě pokoušíte svést!“ Divadelní adaptace románu Charlese Webba, který však proslavil především stejnojmenný film z roku 1967 s Dustinem Hoffmanem v titulní roli.

Benjamin, čerstvý absolvent prestižní americké univerzity ověnčený řadou školních vyznamenání, se vrací po studiích do domu svých rodičů. Nudu snobských večírků, úmornost rodičovských ambicí a vnitřní prázdnotu rozčeří až příchod rodinných známých – pana a paní Robinsonových. Svůdná paní Robinsonová si s Benem začne vášnivý zakázaný poměr, který však skončí v momentě, když Benjamin pozná její dceru Elaine.

Rozjede se tak spirála lásky, žárlivosti, vzpoury i hledání vlastního místa ve světě. Absolvent jako příběh zmateného a zuřivého dospívání nejen v Americe šedesátých let. Absolvent jako romantická komedie o nás, kteří přesně víme, co nechceme, ale zatím stále nevíme, co chceme…

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Absolvent

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (180 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (28.8 km)

Residence ArxChrudim (29 km)