Sinks, Sýček

Sinks, Sýček

Adresa:

Hradec Králové, Za Škodovkou 898

Termín: 17.9.2021
Vstupné:

150,-

17září pátek 20:00

Žánr: koncerty


  Dvojkoncert dvou nejzajímavější kytarovek na české scéně. Premiérově se v Hradci Králové představí Sinks, energicky kombinující odkazy postpunku. Psychedeličtí, krautrockoví Sýček se navracejíí na pódia po dvouleté odmlce. 

 

  Přestože se post-punková kapela Sinks objevila na scéně teprve před rokem, již nyní představuje hudební senzaci, která oslovuje publikum především svou syrovostí, nezkrotností i ryzím feelingem, který jde k samým kořenům žánru. Minimalisticky výbušné pojetí instrumentálních částí inspirované prvopočátky post-punku je doplněno nevybíravě expresivním vokálním projevem i vytříbenou estetikou, jenž tvoří přirozený koherentní celek. Sinks evokují inspirativní kapely noise-rockové minulosti a přesto jsou více než pozitivním pohledem na budoucnost tuzemské scény. Trio vzešlé brněnského hudebního podhoubí prozatím vydává své nahrávky sporadicky. Debutová deska je na světě a nyní se věnují se především koncertováním, čímž bezezbytku rozvíjejí svůj potenciál, který rozhodně stojí za pozornost. Jde jim to skvěle!

  Po prakticky dvouleté odmlce se budějovická kapela Sýček navrací na klubová pódia. Nové zahnízdění přineslo i obměněnou sestavu. Sýček v lečem navazuje na garážovou kytarovou clonu rozkročenou od postpunku po psychedelii, ale jeho hukot je možná ještě o trochu víc hlasitější než naposledy. Jejich debut minimalisticky nazvaný I. byl hudebními kritiky oceněn jako jedno z nejlepších alb roku. Nový materiál, špinavější, elektroničtější a ještě více psychedelický, na sebe nenechá dlouho čekat. Další skvělý důvod proč si tento klubový dvojkoncert podzimu nenechat ujít!

 

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sinks, Sýček

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (2.1 km)

Spa Resort Tree of LifeLázně Bělohrad (28.6 km)

Ubytování U PalukůChrudim (28.8 km)