Sýpka 2020

Sýpka 2020

Adresa:

Hradec Králové, Za Škodovkou 898

Termín: 23.8.2020
Vstupné:

0,-

23srpen neděle 14:00

Žánr: festivalyfilmdokument


Již podruhé bude otevřen široké veřejnosti objekt bývalého obilného sila v ulici Za Škodovkou v Hradci Králové. Již tuto neděli můžete absolvovat komentovanou prohlídku této historické průmyslové stavby od pomyslného sklepa po střechu nebo si vybrat některý z bodů kulturního a doprovodného programu připraveného pro všechny věkové ategorie. Připravena je prezentace a diskuzní panel o revitalizaci obdobných objektů, výtvarně-animační workshop nebo i divadelní představení či projekce filmu. Kompletní program naleznete na webu.

Obrovský zájem o prohlídky budovy, jenž stále probouzí imaginaci kolemjdoucích, přiměl pořadatele opět dvakrát do hodiny nebo i častěji dle kapacity, zpřístupnit bývalé Družstevního obilního skladiště z roku 1903 a aktivní formou seznámit zájemce s jeho historií i aktuálním stavem. Vstup do objektu je na vlastní nebezpečí.

Čas zde Vám taktéž zpříjemní výtvarně-animační dílna s lektorkou Nikolou Březinovou. Hravou formou bude pracovat s uvedeným prostorem, oživí sýpku, její stěny, zákoutí a detaily. Zapojit se do tvorby přímo na místě a dát průchod svojí fantazii může skutečně každý.

Stěžejním bodem programu bude prezentace vybraných revitalizovaných industriálních prostor upravených pro kulturní účely a následný diskuzní panel se zástupci vybraných kulturních iniciativ, organizací a objektů, který představí nejen spletité cesty k budoucímu využití chátrajících relitků minulosti, ale v diskuzi představí různé přístupy k jejich dalšímu využití a představí odlišné modely jejich fungování.

Večerní program zahajuje loutkové divadelní představení uměleckého seskupení Televize Estráda s osobitým humorem i estetikou. Honza Hrnčíř hraje game je hříčkou o životním stylu současné mládeže, přikované k obrazovkám, a o adrenalinu, který neposkytne ani sebelepší počítačová hra.

Závěrečnou položkou je projekce filmu Na věčné časy. Režisérka japonsko-českého původu Haruna Honcoop osobně uvede svoji audiovizuální mozaiku, která mapuje poválečnou architekturu v zemích východní Evropy. Kaleidoskop pohledů na historii i současný stav administrativních i obytných budov, soch, reliéfů a památníků podtrhuje mix dokumentárních a archivních filmových materiálů a originální hudební kompozice z autentických zvuků daného místa, dobových písní a proslovů.

Vstup na akci je volný.

Pořádá MENU a rodina Matouškova. Partnerem akce je statutární město Hradec Králové, OFFcity, GAMPA a KineDok.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sýpka 2020

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (2.1 km)

Spa Resort Tree of LifeLázně Bělohrad (28.6 km)

Ubytování U PalukůChrudim (28.8 km)