Výstava představuje nejen různé druhy vajíček, ale nabídne také odpovědi na otázky týkající se ekologických aspektů hnízdění.. 

Výstava ptačích vajíček je tvořena sbírkou, jejímž tvůrcem byl bělohradský přírodovědec Zdeněk Klůz. Přestože Zdeněk Klůz většinu své sbírky věnoval Muzeu Komenského v Přerově, nalezneme v depozitáři jičínského muzea vejce přibližně od 150 druhů živočichů. Chybět nebudou ani ukázky vzácných vajíček ptáků, jako je papuchalk severní či pelikán kadeřavý. Kromě vajíček výstava představí také různé typy ptačích hnízd, fotografie a makropreparáty ptáků.

Přírodovědná výstava Vajíčka z přírody návštěvníkovi představí nejen různé druhy vajíček, ale nabídne také odpovědi na otázky týkající se ekologických aspektů hnízdění. Dozvíte se tedy, proč mají ptáci vajíčka nejrůzněji zbarvená, jaký význam má pro úspěšné hnízdění tvar vajec, proč některé druhy pečují pouze o jedno mládě a jiné o celou skupinku. Zjistíte také, co je kainismus, jaká vajíčka snáší kukačka a mnohé další zajímavosti z tohoto, pro ornitology, chovatele i obyčejné milovníky přírody, nejkrásnějšího období roku.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vajíčka z přírody

Rezidence Věž JičínJičín (388 metrů)

Středověký hotel DěteniceDětenice (14.8 km)

Zámek DěteniceDětenice (14.8 km)