Velikonoční jarmark 2020 - Hradec Králové

Velikonoční jarmark 2020 - Hradec Králové

Adresa:

Hradec Králové, Československé armády 300

Termín: 28.3.2020

Žánr: ostatní akceVelikonoce jarmark trhy folklor řemesla rodina děti hudba tvořivé dílny zdarma


Hradecká kulturní a vzdělávací společnost pořádá v sobotu 28. března 2020 v prostorech Adalbertina od 9 do 16 hodin již tradiční Velikonoční jarmark, na kterém to bude vonět jarem a blížícími se Velikonocemi. Ve všech sálech Adalbertina a na přilehlém parkovišti totiž uvidíte širokou plejádu řemeslníků, lidových umělců a prodejců velikonočních artefaktů i všelikých pochutin ze všech koutů republiky.

K vidění i ke koupi budou výrobky lidové tvorby a uměleckých řemesel – kraslice malované, batikované, zdobené slámou, dírkované i paličkované. Dále pak keramika, velikonoční dekorace, hračky látkové i dřevěné, výrobky z šustí, slámy, kovu a proutí, skleněné figurky, šperky, patchwork, výrobky z pedigu a kůže, textil ručně malovaný i batikovaný, výrobky z hedvábí i výrobky z drahých kamenů. Chybět pak nebudou ani pomlázky a jarní květiny.

Adalbertinum bude také sídlem Spolku lidové tvorby, jehož členky naučí děti i dospělé malovat perníčky, uplést pomlázku, a pokud si přinesete vajíčko nebo vejdumek, poradí s ozdobením vlastní kraslice. Kromě toho na jarmarku uvidíme také umělecké zpracování dřeva v podání řezbářů a truhlářů ze Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku. Návštěvníci si tak budou moci sami vyzkoušet nevšední disciplínu, kterou je řezba a práce s dlátem.

Studio A současně nabídne v rámci akce "Víkend s divadlem Matěje Kopeckého" pohádkový program. Legendární rodinné divadlo přijalo naše pozvání a zavítá k nám s pohádkami:

- v sobotu 28. března - Jak pejsek Ferda potkal sluníčko

- v neděli 29. března - Nápad myšky Terezky

Trhy nabídnou návštěvníkům také bohaté občerstvení. Ochutnat budete moci kýtu opékanou na rožni, nakládané sýrové speciality, staročeskou kuchyni, tradiční lidové pečivo – koláče, koblihy, mazance a beránky, medovinu a dobroty z medové cukrárny, trdelník, pražené oříšky a další pochoutky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velikonoční jarmark...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (339 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (28.9 km)

Residence ArxChrudim (29 km)