Výstava legendární dětské hračky proběhne v Městském muzeu v Hořicích od 12. 3. do 12. 4. Na výstavě bude představena nové hračky Igráčku paní Líčková a Napoleonův kuchař, kteří podle legendy založili tradici pečení Hořicích trubiček.

Výstava bude probíhat ve Štorchově síni městského muzea, kde je dostatek místa nejen pro exponáty, ale také pro dětský koutek. K dispozici je i moderní multimediální sál s možnostmi projekce fotografií a filmů. Fenomén IGRÁČEK představí populární figurku v nejrůznějších povoláních a charakterech, v historických i moderních variantách. Návštěvníci výstavy v Hořicích uvidí ukázku výroby figurky, seznámí je s historií i současností oblíbené české hračky. Muzeum chce v neposlední řadě připomenout, že také v Hořicích má výroba hraček svou tradici. Jednalo se o hračky dřevěné, jejichž výroba však již zanikla.
 
Hořická výstava bude výjimečná vystavenými figurkami IGRÁČKŮ v podobě Napoleonova kuchaře a jeho ošetřovatelky, hořické sousedky paní Líčkové, která připomene legendu o původu slavných hořických trubiček. Ty se v Hořicích vyrábí už více než 200 let.   Originální figurku IGRÁČKA speciálně pro tuto výstavu graficky zpracoval Miroslav Svoboda. Putovní výstavu připravil český výrobce her a hraček, firma EFKO-karton s.r.o., která IGRÁČKA vyrábí, ve spolupráci  s Technickým muzeem v Brně, ve kterém před lety vznikla, a Inspirací Zlín.
 
„V Hořicích se mohou návštěvníci těšit na originální IGRÁČKY ze 70. a 80. let minulého století. Budou k vidění v původních krabičkách a „V Hořicích se mohou návštěvníci těšit na originální IGRÁČKY ze 70. a 80. let minulého století. Budou k vidění v původních krabičkách a zastoupeni budou např. horníci, paní učitelka a samozřejmě úplně nejstarší IGRÁČEK zedník, který vznikl v roce 1976, “ uvádí Mgr. Věra Stojarová, kurátorka výstavy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Královéhradecký kraj Akce v obci Hořice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Fenomén Igráček

Spa Resort Tree of LifeLázně Bělohrad (7.3 km)

Rezidence Věž JičínJičín (21.5 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (22.9 km)