MENU: Slowmotiondancer (cz), Eva01 (cz)

MENU: Slowmotiondancer (cz), Eva01 (cz)

Adresa:

Hradec Králové, Zieglerova 91

Termín: 13.12.2019
Vstupné:

120,-

13prosinec pátek 21:00

Žánr: koncerty


Na dalším pokračování série hudebních a vizuálních večerů MENU v bývalém kostele sv. Jana Nepomuckého se představí dvojice současných hudebních interpretů. Pod pseudonymem Slowmotiondancer se skrývá alternativní a emocionální R&B Dominika Gajarského. Druhým vystupujícím je hudební vizionář a věrozvěst nejnovějších trendů digitálního umění David Střeleček alias Eva01.

Pod hlavičkou projektu Slowmotiondancer tvoří pražský umělec a producent Dominik Gajarský. Jeho alternativní r'n'b produkce vyniká specifickým zvukem – který snad lze těžko popsat. Žánrově nesnadno zařaditelný mix nabízející  melancholické synthpopové melodie, osciluje mezi electrem, r'n'b a soulem. Vokály evokující vzpomínky, hudební podkresy a decentně cynický a přesto emocionální zpěv odkazuje k možné inspiraci například u Xiu Xiu či Daughna Gibsona. Kromě svého sólového projektu dříve tvořil Gajarský, polovinu dua Palermo (dříve Table), obratně křížícího soul se synthpopem. Dominik se současně věnuje i výtvarnému umění (AVU, UMPRUM) o čem svědčí i jeho nominace na Cenu Jindřicha Chalupeckého.

Album Life is Fine (2017), jenž vydal vlastním nákladem je podivuhodným mixtapem propojující jeho skladby s fieldrecordings a mluveným slovem.  Jednotlivé písně představují fragmenty skic a mikro příběhů, které však ve výsledku tvoří souvislý a koherentní celek – jakousi svůdnou zkratku k podzimní melancholii. Jeho živá vystoupení, se kterými opravdu šetří, jsou zpravidla obohacena o zajímavé hosty a hudebně proměnná. Co si Dominik nachystal pro svůj set v kapli bývalého kláštera uslyšíte brzy.

Hudební vizionář a věrozvěst nejnovějších trendů digitálního věku David Střeleček aka Eva01 je člen kolektivu Blazing Bullets, multimediální platformy Reaper Death Seal Corporation či streamovacího projektu BCAA, který se věnuje nejen hudbě, ale také tvorbě vizuálního umění či podcastů. Svým jménem  odkazuje ke světu kultovní japonské anime, přičemž jeho způsob prezentace je postaven na obdobném konceptu jednoty hudebního i vizuálního obsahu. Hudebně se Eva01 prezentuje dekonstruovaným trapem či grimem, který přechází až do temného noisu, jukeu a post-klubové melancholie. Prezentuje tak současný undergroundový sound, neboť je současně také členem AV projektu McLaren Surface a mnohých dalších nejen hudebních aktivit.

Pod názvem Dirt That Remains představí svůj speciální set, založený na mixu svých skladeb, ve kterém dá prostor nejen své hudební produkci, ale současně i djským dovednostem. Těšte se tak na cinematické zvukové krajiny, hi-tech konspirace či eco-grime. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

8červen sobota 15:00

16květen čtvrtek 09:00

Hradecký slavík

, Československé armády 300 Koncert

18květen sobota 19:00

Ubytování v okolí akce MENU: Slowmotiondancer...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (261 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (28.9 km)

Residence ArxChrudim (29 km)