Galerijní noc - Trutnov

Galerijní noc - Trutnov

Adresa:

Trutnov, Slovanské náměstí 38

Termín: 9.11.2019
Vstupné:

dobrovolné

Žánr: ostatní akcegalerijní noc beseda hudba tvoření divadlo výstava rodina děti


Galerie města Trutnova srdečně zve zájemce nejen o výtvarné umění na devátou galerijní noc. Sobotní podvečer 9. 11. se návštěvníci mohou těšit na bohatý program, který bude složen z divadla, besedování, hudby, tvoření a připraveno bude i občerstvení. Pro návštěvníky od tří let bude v galerii ke zhlédnutí loutkové představení v podání členů souboru Čmukaři z Turnova (Daniela Weisová a Jaroslav Ipser, technická spolupráce Viktor Piterka). Při komedii Čert to vzal (délka představení 45 minut), která byla oceněna na letošní Loutkářské Chrudimi, se díky oceněnému herectví Daniely Weisové určitě pobaví celá rodina. K divadelnímu bloku také přispějí a svůj herecký um předvedou žáci dramatického oboru ZUŠ Trutnov.

Ing. Daniel Bílek (lektor ekologické výchovy KRNAP) svou ekologickou besedou a promítáním pomyslně naváže na letní krajinářskou výstavu Josefa Ullmanna. Ukáže, proč tu máme národní park, a jeho krásy. Zároveň upozorní na přirozené nebo i nevítané změny, které v krajině Krkonoš probíhají v důsledku lidského chování.

Závěr večera bude hudební a chopí se ho podkrkonošská skupina Tlupa tlap, která v letošním roce vyzkoušela trutnovská pódia již dvakrát a magické do třetice proběhne právě v budově galerie. Tlupa Tlap působila více jak deset let pod názvem Kaluže. V posledních deseti letech se začal zvuk kapely ubírat rockovějším směrem. V prostorách galerie Tlupa tlap zahraje jakousi unplugged verzi své tvorby.

Pro tvořivé návštěvníky, kteří si budou chtít vyzkoušet svoji zručnost, bude připravena výtvarná origami dílna. Téma pro tvoření z papíru bude podzimní a noční zároveň a přiletí do galerie na křídlech sov a netopýrů. Vybrat si budete moci z různých stupňů náročnosti origami výtvorů.

V průběhu večera bude také slavnostně pokřtěn nový katalog Mezi tichem a bouří, který vznikl v městské galerii jako připomínka průřezové výstavy dílem Josefa Ullmanna. Katalog je ke koupi již nyní v galerijním obchodě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Trutnov Akce v obci Trutnov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Galerijní noc - Trutnov

Ski HotelSvoboda nad Úpou (9.9 km)

Skiresort Hotel OmniaJanské Lázně (12.7 km)

Ubytování U OzvěnyAdršpach (15.5 km)