Orbis Pictus Play

Orbis Pictus Play

Adresa:

Jičín, Valdštejnovo nám. 1

Termín: 1.6.2019 22.9.2019

1čer - 22zář celý den

Žánr: výstavyumění děti východní čechy letní výstavy


Jičínské muzeum zve na letní interaktivní výstavu pro celou rodinu. Imaginace, fantazie a kreativní poznávání světa i sama sebe skrze vlastní smysly. Koncept Petr Nikl.

Letní výstava v prostorách zámecké galerie se opět ponese v interaktivním duchu. Jičínské muzeum zde představí legendární putovní interaktivní expozici ORBIS PICTUS PLAY, umělecky koncipovanou Petrem Niklem ve spolupráci s dalšími výtvarníky z České republiky i ze zahraničí.

Projekt ORBIS PICTUS PLAY autorů Jiřího a Radany Waldových svými kořeny a inspirací vychází z díla Jana Ámose Komenského a zejména z jeho knihy Labyrint světa a ráj srdce. Expozice rozvíjí Komenského poselství a všech, kdo věří v sílu kreativní touhy poznání. Představuje cestu, na níž návštěvníci sami uvádějí do chodu jednotlivé exponáty a uvědomují si svou autorskou spoluúčast.

Projekt demonstruje sílu tvořivé touhy po poznání a dokazuje, že fenomén hry dokáže fungovat jako univerzální komunikační prostředek. Projekt tak rozvíjí nadčasové myšlenky Komenského, který věděl, že nejpřirozenějším učením je hra.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Orbis Pictus Play

Rezidence Věž JičínJičín (388 metrů)

Středověký hotel DěteniceDětenice (14.8 km)

Zámek DěteniceDětenice (14.8 km)