MENU: Market (CZ), ±0 (CZ)

MENU: Market (CZ), ±0 (CZ)

Adresa:

Hradec Králové, Velké nám. 145

Termín: 23.11.2018
Vstupné:

100,-

23listopad pátek 20:00

Žánr: popfestivaljazzpunk


MENU: Market (CZ), ±0 (CZ)

MARKET (CZ)

Někdo o nich mluví jako o české odpovědi na Kinga Krula, spousta posluchačů zase označuje jejich debutovou desku Art Star za jednu z nejlepších domácích nahrávek roku 2018. Rozhodující je, že se jim povedlo rozčeřit vody – pražská kapela Market, která ve své tvorbě kombinuje jazz, rap nebo pop a libuje si v samplování, má zkrátka dobře našlápnuto. Pětičlenná sestava sdružená okolo bratrů Ondřeje (Frank Bigsby & His Satanic Majesty) a Jakuba (Tamed & Confused) Šponerových si vydala na vlastním labelu Verify Yr Age, který je prostorem nejen pro jejich hudbu, ale pro výtvarný koncept (mj. videoklipy) jimiž svoji tvorbu doprovází.

±0 (CZ)

V Praze usazená čtveřice ±0 (plusmínusnula) vydala loni oceňovaný eponymní debut a své pojetí melancholického post-punku odkazujícím na kytarovky devadesátek rozvíjí a přetváří v současnou sugestivní výpověď. Neskutečně vyzrálý projev a naprosto autentický feeling umocňuje uhrančivá koncertní energie. Hudebníci z ±0 stojí také (spolu se členy skupin Role nebo Cold Cold Nights) za komunitním festivalem Miro a v současnosti připravují nové album.

“Sychravost pošmourných ještědských deštivých dní reflektovaná v textech i ztrápených přímočarých riffech. Duševní nejistota a odzbrojující post-punková energie v hlukovém hávu. Jediná skotská kytarovka u nás...” (Tomáš Franta, AlterEcho)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce