Manon Meurt (CZ), support: Obelisk of Light (CZ)

Manon Meurt (CZ), support: Obelisk of Light (CZ)

Adresa:

Hradec Králové, Městská hudební síň

Termín: 10.11.2018
Vstupné:

150,-

10listopad sobota 21:00

Žánr: koncerty


Vystoupení současných hvězd české hudební scény Manon Meurt v bývalém barokním kostele sv. Jana Nepomuckého (Městská hudební síň) v srdci Hradce Králové slibuje neopakovatelný  zážitek v mimořádném koncertním prostředí dopněný speciálními hosty. O support se postará hudební projekt Obelisk of Light.

V roce 2013 se jako zjevení před pražským koncertem My Bloody Valantine objevilo mladé rakovnické kvarteto Manon Meurt. Kapela o jejíž existenci do této chvíle věděl jen málokdo překvapila naprosto suverénním setem inspirovaným  britským shoegaze počátku 90. let (Ride, Lush, Slowdive). Eponymní EP spatřilo světlo světa v roce 2014 a později se mu dostalo reedice na kanadské značce Obscura Label. Po kapelu charakteristické éterické vokály, sofistikovaně budované kytarové plochy a motivy, ale také atmosferické basové linky a strojově přesné bicích se staly v poledních letech i poznávacím znamením tohoto výrazného zástupce české hudební scény mj. showcase festivaly Eurosonic Noorderslag, Waves Vídeň, MENT Ljubljana. 

Manon Meurt, které nyní tvoří Vojtěch Fejša (kytara, zpěv), Kateřina Elznicová (zpěv, kytara), Jiří Bendl (bicí) a David Tichý (syntezátory), právě vydávají dlouho očekávané nové album “MMXVIII” u Minority Records. Produkci toho alba svěřili do rukou Jana P. Muchowa (The Ecstasy of Saint Theresa). Hudební vyzrálost a progres v jejich tvorbě je patrný a zaslouženě sbírá první pozitivní recenze. “ Na jednu stranu zůstávají onou zasněnou partou, jež nedá v základech dopustit na dokonale průzračný shoegaze, avšak se posunuje dále, kamsi k hranám post-rocku a hlukovým rovinám.”  (Fullmoon).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové
  • Country club Lucie

    Hradec Králové, Národních mučedníků 209/9
  • U Stolu

    Hradec Králové, V kopečku 85
  • Mood

    Hradec Králové, Pilnáčkova 543

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Manon Meurt (CZ),...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (261 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (28.9 km)

Residence ArxChrudim (29 km)