MENU: Tittingur, Tomáš Prištiak

MENU: Tittingur, Tomáš Prištiak

Adresa:

Hradec Králové, Městská hudební síň

Termín: 19.10.2018

19říjen pátek 21:00

Žánr: koncerty


První večer ze série speciální koncertních večerů MENU, které budou hostit barokní kostel sv. Jana Nepomuckého v srdci Hradce Králové.

Tittingur jsou Dominik Suchý a Matúš Mordavský - slovenské težkotonážní noise techno duo aktuálně usazené a tvořící v Kodani. Jejich intenzivní úderná elektronika postavená na troskách předchozího noise-rockového projektu nemá svou ponurou lynchovskou atmosférou, distorzními plochami, intenzivními gradacemi a špinavým zvukem daleko k tvorbě slovutnějších jmen jakými jsou například Tim Hecker, The Body či Container. Jejich debut LAVINA vyšel na slovenském labelu Exitab(mj. domov Pjoni / BIOS / Brada / Sky To Speak) a nejen díky svému názvu přesvědčivě vtrhnul na hudební scénu. O rostoucích kvalitách jejich tvorby se můžete přesvědčit během velmi speciálního vystoupení v prostorách bývalého barokního kostela v srdci Hradce Králové.

Slovenský hudebník, filmař a dokumentarista Tomáš Přištiak (mj. polovina projektu Tante Elze) vydal v lednu tohoto roku EP Mechanical Heart Valve, které vzniklo jako poděkování pro jistého pražského kardiologa. Naštěstí však nezůstalo jen u osobní emailové komunikace a nyní jeho pozoruhodný projekt vyšel jako digitální release. Všechny skladby jsou vystavěny výhradně ze zvukových samplů umělé srdeční chlopně Tomášova bratrance Daniela Gulase. Tomáš s projektem předskakoval například Lanark Artefax v rámci festivalu Sensorium. Stejné role se ujme i v případě tohoto večera. Zvukově zajímavější projekt, který umocní skvělou akustiku uvedených prostor si lze jen stěží představit.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce MENU: Tittingur, Tomáš...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (261 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (28.9 km)

Residence ArxChrudim (29 km)