Projekt Prodloužených víkendů je již několik let vlajkovou lodí prázdninové nabídky Jičína. Široká nabídka nejen kulturních akcí je určená turistům i místním.

Od poloviny června do konce srpna se v Jičíně můžete vždy od pátku do pondělí těšit na pestrý program bohatý na kulturní zážitky, ponaučení i relaxaci na různých místech Jičína a jeho okolí. Věřte, u nás se nudit nebudete. Připravené jsou komentované prohlídky, koncerty, divadelní představení nebo třeba výtvarné dílny a soutěže pro děti.

Pátek vybízí k prohlídce centra města, ať už historických a kulturních památek nebo pohádkových míst. Muzeum, synagoga, Valdická brána či Galerie Rumcajsův svět Radka Pilaře jsou otevřeny do podvečerních hodin. Příznivci umění mohou vyrazit na koncert do Valdštejnské lodžie.

V sobotu dopoledne si nenechte ujít vyhlášené trhy na Valdštejnově náměstí a pěší zóně, kde seženete vskutku široký sortiment. V centru města panuje dobrá nálada, kterou navozují pouliční umělci. Na dvorku K-klubu v ulici Smiřických se odehraje odpolední pohádka pro děti, v případě deště je možný přesun do univerzitní učebny na arkádovém nádvoří zámku. Muzeum přírody Český ráj láká do nedalekých Prachovských skal, kde jsou kromě vycházek a večerních exkurzí připraveny výstavy, večerní pozorování obojživelníků a další jiná překvapení.

Neděle je od slova nedělat, proto je pojata relaxačně. V horkých letních dnech koupaliště Kníže poskytuje vedle vodních radovánek a osvěžení i kvalitní zázemí pro trávení volného času. V centru města zve k odpočinku zámecký park, kde se konají hudební odpoledne a podvečery.

Po celé pondělí má otevřeno Muzeum hry i galerie. Prohlídka expozic probíhá zábavnou formou. Po komentované prohlídce centra města můžete zavítat na tvůrčí dílny do Knihovny Václava Čtvrtka. Od 15 do 17 hodin „úřaduje“ na nádvoří jičínského zámku ve své polní kanceláři Albrecht z Valdštejna. Příznivci historie by si pak neměli nechat ujít podvečerní procházky po stopách bojů z roku 1866, kdy se u Jičína střetla pruská a rakouská armáda.

Termíny

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prodloužené víkendy -...

Rezidence Věž JičínJičín (501 metrů)

Středověký hotel DěteniceDětenice (14.8 km)

Zámek DěteniceDětenice (14.8 km)