Czech Choir Festival / Sborové slavnosti

Czech Choir Festival / Sborové slavnosti

Termín: 7.6.2018 10.6.2018
Vstupné:

http://www.hkpoint.cz

7čer - 10čer celý den

Žánr: festivaly


Jubilejní 15. ročník festivalu letos proběhne od 7. do 10. června a nabídne několik vynikajících vokálních souborů a komorních sborů z České republiky i ze zahraničí. Na letošní festival přijedou kromě těch tuzemských i sbory ze Slovenska, Maďarska, Lotyšska či Slovinska. Konkrétně půjde o tyto soubory: Close Harmony Friends (SK), Ars Nova (HU), Anima Solla (LV) a Ingenium Ensemble (SLO). České sbory budou na letošním festivalu reprezentovat vokální uskupení Chorbell, Skety, Ensemble Frizzante či pěvecký sbor Tvoje máma.

Hosté Sborových slavností budou Královéhradecký dětský sbor Jitro, Chlapecký sbor Bonifantes a Jizerka Semily. Festival Sborové slavnosti každoročně pořádá vokální soubor Gentlemen Singers, a tak není velkým překvapením, že i oni na festivalu vystoupí. Konkrétní seznam koncertů včetně podrobností o místě konání naleznete na konci této tiskové zprávy. Úplnou novinkou letošního ročníku, jsou dva open air koncerty, které se odehrají na letní scéně Klicperova divadla v Hradci Králové a uskuteční se 7. a 8. června. Na těchto koncertech se představí české Skety a slovenští Close Harmony Friends. Na oba koncerty pod širým nebem je navíc vstupné dobrovolné, a tak se na ně rozhodně vyplatí zajít.

Open air koncerty nejsou jedinými vystoupeními, na která je dobrovolné vstupné. Pokud byste však měli zájem o páteční festivalový koncert či sobotní Galakoncert, můžete si vstupenky na ně pořídit na portále www.hkpoint.cz. Oba tyto koncerty se konají v Kostele Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí v Hradci Králové. Galakoncert začne v 18 hodin a v rámci něj sbory již tradičně předvedou skladbu, kterou společně v rámci festivalu secvičí. Tentokrát půjde o tvorbu Bohuslava Martinů a jeho Čtyři písně o Marii a dirigovat je bude Roman Válek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Czech Choir Festival /...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (90 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (28.7 km)

Residence ArxChrudim (28.8 km)