MENU: SKY (PL), Ba:zel (CZ/PL)

MENU: SKY (PL), Ba:zel (CZ/PL)

Adresa:

Hradec Králové, Pospíšilova 281

Termín: 24.5.2018
Vstupné:

100 Kč

24květen čtvrtek 20:00

Žánr: koncertypopelektro house


SKY (PL) aka sorrowkillsyouth je poněkud tajemný sólový audiovizální projekt z Varšavy, který si započal svým esenciálním mixem darkwave, experimentální elektroniky s prvky witch house pomaňovat tamní scénu. Debutové EP Lullabies vydala zpěvačka a vokalistka Evvolves na labelu Trzy szóstki, se kterým je osobně spjata a jehož katalog obsahuje ty neprogresivnější nahrávky současné nezávislé polské scény. To samé platí o SKY. Nenaleznete v současnosti v Polsku podobný dreampopový projekt, který přirozeně miří za hranice.

BA:ZEL (CZ/PL) je elektroakuatické hudební projekt Daniela Vlačka a Eweliny Al-fen Chiu, který vznikl v roce 2014 při jejich osudovém setkání ve stejmnojmenném švýcarském městě.

Ewelina (zpěv, sopránová flétna, piano) a Daniel (baskytara, beaty a syntezátory) představují vratkou rovnováhu mezi překvapující křehkostí a hutnými a temnými podklady jejich hudby. Post-grimeové beaty se mísí s neoklasicistními melodiemi i popovými strukturami písní, které si vysloužily označení jako “mrazivý minimalismus” (BeeHype), “electro nightmare pop” (AlterEcho)” nebo “hudba pro pro nevyspalé ravery (180 AM Collective).”

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

10květen pátek 20:00

Mňága a Žďrop

, Náměstí republiky 999 Koncert

Ubytování v okolí akce MENU: SKY (PL), Ba:zel...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (899 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (29.4 km)

Residence ArxChrudim (29.5 km)