Muzejní noc 2018 – Cesta časem

Muzejní noc 2018 – Cesta časem

Adresa:

Znojmo, Přemyslovců 6

Termín: 18.5.2018
Vstupné:

zdarma

18květen pátek 19:00

Žánr: ostatní akcevideodesignprohlídkapřehlídkazdarmaknihy


Letošní rok je pro Jihomoravské muzeum ve Znojmě ve znamení 140. výročí založení a proto i téma, které bylo pro muzejní noc inspirací, s tímto výročím souvisí. Cesta časem má symbolizovat cestu od nejstarší historie muzea až po současnost. A právě na toto téma jsme pro návštěvníky v pátek 18. května 2018 od 19,00 do 23,00 hodin v Domě umění, minoritském klášteře a na znojemském hradě připravili různá zastavení.


„Můžete cestovat časem muzejním fotoarchivem, vydat se na cestu „Z přírody až do knihy“, najít starodávný keramický střípek do archeologické sbírky nebo se projít „Geologickými toulkami“ a stát se tak svědky katastrofy, která se odehrála před 15 milióny let“, prozrazuje pouze malou část programu ředitelka muzea Vladimíra Durajková.


Pro rodiny s dětmi budou připraveny různé tvůrčí dílničky, pro starší děti pak šermířské vystoupení a ohňová show skupiny Albion na nádvoří minoritského kláštera nebo koncert dobové hudby Lucrezia Borgia v Domě umění, kde proběhne také ražba pamětních mincí k 140. výročí muzea a interaktivní videoinstalace Paralelní světy.


Ve spolupráci se sponzory a příznivci muzea se můžete těšit na tradiční pochůzkovou ochutnávku vín Vinných sklepů Lechovice, program zpestří hudební, divadelní i profesní představení žáků znojemských základních a středních škol i strašidla v podzemí znojemského hradu v podání studentů GPOA.


Po předchozí domluvě bude možné absolvovat noční prohlídku Znojemským městským pivovarem a přístupna bude pro zájemce i Expozice pivovarnictví. Také proběhne již tradiční prodejní přehlídka autorské módy, šperků doplňků Garage Design. Součástí muzejní noci bude prohlídka historických kol před budovou Domu umění i cyklistická vyjížďka s průvodcem po objektech zařazených do


Muzejní noci. Turistický vláček bude pro návštěvníky v provozu mezi jednotlivými objekty zdarma a taktéž vstup do všech objektů není zpoplatněn.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Muzejní noc 2018 –...

Rezidence ZvonZnojmo (217 metrů)

Ubytování GMZnojmo (3.2 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?