Salon filmových klapek v Galerii Dílo v Brně

Adresa:

Brno, Radnická 386/1

Termín: 30.4.2018 10.5.2018
Vstupné:

zdarma

30dub - 10kvě celý den

Žánr: výstavy


Již 21. ročník projektu Salonu filmových klapek, který je tradiční součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu, zavítá při své Klapka tour opět do Brna. Unikátní umělecká díla od předních českých výtvarníků ztvárněná na filmové klapce zde budou k vidění v prostorách Galerie Dílo od 30. dubna do 10. května 2018.

Letošní kolekce Salonu filmových klapek je svým rozsahem podobná tomu předchozímu a tvoří ji opět na 140 originálních děl. Mezi výtvarníky, kteří filmovou klapku povýšili na umělecké dílo, nechybí ani letos taková jména, jako Kristian Kodet, Jiří Slíva, Ivan Baborák, Boris Jirků a další významní výtvarníci. Letošní 21. ročník Salonu filmových klapek odstartoval v polovině března v Mladé Boleslavi. Výstava uměleckých klapek se při své cestě už zastavila v Olomouci, v Praze a dokonce cestovala i za hranice – umělecká díla se totiž představila v dubnu také na půdě Evropského parlamentu v Bruselu. Z Brna se kolekce filmových klapek přesune do Zlína, kde kromě výstavy proběhne také tradiční aukce.

Ta se letos uskuteční v neděli 27. května 2018 v Kongresovém centru ve Zlíně v době konání 58. ročníku Zlín Film Festivalu – Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež. Výtěžek aukce bude stejně jako v přechozích letech věnován na podporu autorských snímků studentů filmových škol a dalším začínajícím tvůrcům. Hned v pondělí 28. května dopoledne vybere Nadační fond FILMTALENT ZLÍN na základě soutěže projekty (výstavy, dokumentární, hrané a animované filmy), které budou z výtěžku z aukce podpořeny. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Salon filmových klapek...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.6 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...