Půlmaraton - Brno

Půlmaraton - Brno

Adresa:

Brno, náměstí Svobody

Termín: 14.4.2019

14duben neděle 11:00

Žánr: sportběh


Trať je na 100% zpevněném povrchu (asfalt, beton, městská dlažba), značení je po každém kilometru, profil rovinatý s minimálním převýšením. Závodníci na trati desítky (10,5 km) absolvují jeden okruh, závodníci na trati půlmaratonu absolvují okruhy dva. Délka dvou kol odpovídá délce půlmaratonu, tj. 21 097,5 metrů a běžcům nabízí jedinečnou šanci proběhnout se místy, kudy to za normálních okolností jde jen velmi stěží.Trať Brněnského půlmaratonu splňuje všechna kritéria požadovaná IAAF/AIMS pro měření tratí na silnici ve smyslu schválené metodiky (The Measurement Of Road Race Courses, 2004) a pravidel atletiky (pravidlo č. 240 Závody na silnici).

Start i cíl se nachází v centru Brna na náměstí Svobody. Odtud se běžci vydávají vstříc trati závodu. Ze startu se závodní pole rozeběhne mírně z kopce pěší zónou Masarykovy ulice a pokračovat bude po ulici Nádražní a Nové Sady až k hale Rondo.

Podél řeky Svratky ulicí Poříčí se závodníci dostanou až k areálu BVV a následně k Velodromu (brněnským známý jako „Favál“). A tady je čeká něco, co jim nenabídne asi žádný jiný podobný závod. Absolvují celý jeden okruh po povrchu, který jinak brázdí jen galusky dráhových speciálů. Na Velodromu je připravena první občerstvovací stanice. Voda, iontové nápoje, ovoce atd.

Vzápětí následuje další dlouhý úsek podél areálu BVV a běžci se dostanou k bráně číslo 7, kde začíná část závodu areálem výstaviště. Po vyběhnutí bránou číslo 10 a po zdolání krátkého stoupání se provléknou kolejovou smyčkou u tramvajového depa. Výstaviště budou mít po pravé ruce v dlouhém rovném úseku, vedoucím ulicí Hlinky až k hlavnímu vchodu a nádvoří výstaviště. Tam je připravena druhá občerstvovací stanice pouze s pitným režimem.

Dále se trať u hotelu Voroněž napojuje na již známou trasu. V jejím protisměru se běžci dostávají zpět na náměstí Svobody, kde je mohou povzbudit přítomní diváci. Do cíle se však dostanou až po otočce na Rašínově ulici, po které je čeká již jen 150 metrů dlouhý finish a cíl.

A pro ty, co si dají celý půlmaraton pěkně ještě jedno kolo…

Všichni, kteří doběhnou do cíle se mohou radovat z originálních medailí. Na vítěze čekají peněžní prémie i hodnotné ceny.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Půlmaraton - Brno

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.2 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...