Z historie četnictva

Z historie četnictva

Adresa:

Ivančice, Široká 1

Termín: 15.3.2018 27.5.2018

15bře - 27kvě celý den

Žánr: výstavy


Výstava o četnictvu v letech 1918 – 1939 připravená ve spolupráci s Klubem policejní historie Brno.

Výstava přibližuje historii československého četnictva v letech 1918-1939. Pozornost je věnována nejen výstroji a výzbroji, ale také jednotlivým útvarům, a to četnickým pátracím stanicím, četnickým pohotovostním oddílům, četnickým silničním kontrolním stanicím a četnickým leteckým hlídkám. Připomenuta je i Stráž obrany státu. Nechybí zde ani informace o kriminalistice u četnictva a základních kriminalistických metodách – daktyloskopii, balistice, mechanoskopii. Část výstavy je rovněž věnována četnickým stanicím na Ivančicku. Návštěvníci se zde mohou dozvědět i o některých případech, které četníci v regionu řešili.

Na výstavě uvidíte nejen řadu fotografií, ale také dobové dokumenty a předměty vztahující se k činnosti četnictva, např. uniformu praporčíka a štábního strážmistra, pelerínu pro důstojníky, ukázky zbraní, součásti výstroje, pátrací pomůcky, daktyloskopickou soupravu. K zajímavým exponátům patří i nářadí lupiče pokladen.

Výstava je součástí projektu Republika 100, kterým čtyři muzea (Technické muzeum v Brně, Muzeum města Brna, Moravské zemské muzeum v Brně a Muzeum Brněnska), připomínají výročí 100 let od vzniku samostatného Československa. 

Výstava potrvá do 27. května 2018.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

15bře - 1zářcelý den

Space Mission

, Výstaviště 405/1 Výstava

27zář - 30čercelý den

Lesem

, Špilberk 1 Výstava

17lis - 31srpcelý den

Ubytování v okolí akce Z historie četnictva

Ubytování U VojtěškyPasohlávky (25.2 km)

Ubytování Tři VrbyPasohlávky (25.2 km)

Vinařství LintnerKyjovice (26.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...