Artspace Germany

Artspace Germany

Adresa:

Brno, Malinovského náměstí 2

Termín: 11.5.2018 29.7.2018

11kvě - 29čvc celý den

Žánr: výstavy


Vystavující umělci: Armando, Candice Breitz, Tony Cragg, Marianne Eigenheer, Ayse Erkmen, Christine Hill, Magdalena Jetelová, Per Kirkeby, Joseph Kosuth, Marie-Jo Lafontaine, Nam June Paika, Giuseppe Spagnulo, herman de vries

Evropská integrace a globální propojení světa přináší nové výzvy ke zprostředkování národních kultur. Vizuální umění ukazuje jasně účinky jejich přibližování se. Již nyní je jasné: globální vesnice je už realitou. V dnešním světě role umělce jako globálního hráče, jako poutníka mezi kulturami vzrostla. V padesátých letech přitahovaly mnohé německé umělce metropole Paříž nebo od šedesátých let New York, umělci z jiných zemí naopak úmyslně zvolili za své životní a pracovní centrum Německo. Jejich integrace se proto projevila v neposlední řadě novými uměleckými impulzy, které jsou dnes vnímány jako přirozená součást místní scény. Tito umělci, kteří se přistěhovali do Německa a strávili zde většinu svého tvůrčího života, kromě své umělecké tvorby učí na akademiích a učinili z Německa přitažlivé místo pro mladé lidi v tuzemsku i zahraničí.

Výstava IFA prostředkuje jiný pohled na „Art Space Germany“. Představuje ho jako rozmanitý prostor, který spojuje transkulturní jednota. Kunstraum Deutschland na výstavě reprezentují díla z posledního třicetiletí od umělců: Armando, Candice Breitz, Tony Cragg, Marianne Eigenheer, Ayse Erkmen, Christine Hill, Magdalena Jetelová, Per Kirkeby, Joseph Kosuth, Marie-Jo Lafontaine, Nam June Paika, Giuseppe Spagnulo a Herman de Vries.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Artspace Germany

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...