Rozhněvaná planeta 2: Operace pokračuje

Rozhněvaná planeta 2: Operace pokračuje

Termín: 25.4.2018 10.6.2018

25dub - 10čer celý den

Žánr: výstavy


Vystavující umělci a umělkyně: Martha Rosler, Bjørn Melhus, Radovan Čerevka, Lexa Peroutka, Nongkran Panmongkol, Juraj Dudáš, Milan Kohout, Jarmila Mitríková, Dávid Demjanovič, Michaela Mildorfová, Bára Šimonová, Lőrinc Borsos, Jan Kadlec, Vladimír Turner, Alexej Klyuykov, Vasil Artamonov, Martin Zet, Ivan Vosecký, Jan Jakub Kotík

Mezinárodní výstava se zaměří na geopolitické, interkulturní, ekologické a sociální konflikty, které se staly a stávají klíčovým tématem veřejného diskursu v době, kdy se ve zvýšené míře soustřeďuje pozornost na jejich lokální ohniska, ale mluví se i o nárůstu nebezpečí rozpoutání nové globální války. Výstava se snaží prostřednictvím současného umění ukázat širší kontext konfliktů i jejich zprostředkování cestou médií a obrazů, přičemž se nechce vyhýbat kritickým přístupům a diskusím o různých projevech a podobách násilí. Autoři koncepce vycházeli z předpokladu, že na většinu současných konfliktů je třeba nahlížet spíše z kosmopolitní (globální i lokální) perspektivy, než jen z úrovně vztahů mezi národními státy.

Výstava Rozhněvaná planeta 2: Operace pokračuje navazuje na expozici Rozhněvaná planeta, která vznikla v roce 2017 v rámci spolupráce Národní technické knihovny a Akademie věd ČR. Autoři koncepce jsou kurátoři Milan Mikuláštík (Národní technické knihovna) a Milan Kreuzzieger (Centrum globálních studií, AV ČR).

Doprovodné programy budou realizovány ve spolupráci s výzkumným programem Globální konflikty a lokální souvislosti, Strategie AV 21 (Akademie věd ČR).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rozhněvaná planeta 2:...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.7 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...