100 let Republiky

100 let Republiky

Adresa:

Brno, Veveří

Termín: 28.10.2018
Vstupné:

499 Kč

28říjen neděle 16:00

Žánr: koncertykoncertyčeskérockswingcountry

Umělci: Robert KřesťanDruhá trávaSynkopy 61Django Jet


28. října 2018 proběhne ve brněnském Sono Centru velký koncert na oslavu 100 let založení Československé republiky. Během hudebně pestrého večera, jehož program tvoří hudebníci spojení s Brnem, budeme cestovat časem od 30. a 40. let, přes 60. a 70. léta až do současnosti. 

Program:

Jako hlavní host vystoupí Robert Křesťan a Druhá Tráva. Druhou trávu charakterizují dva výrazné znaky - autorská a interpretační výjimečnost zpěváka, textaře a překladatele Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny. Kapela byla hned od svého vzniku řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice.

To nejlepší z 30. a 40. let 20. století dále nabídne písničkový pořad Mě to tady (ne)baví v podání Jiřího Vondráka, Hany Robinson a Orchestru Divadla šansonu. 

Taneční swing a francouzský gypsy jazz zahraje brněnská kapela Django Jet a do 60. a 70. let návštěvníky přenese bněnská skupina Synkopy 61, která v roce 2016 oslavila 55 let své existence a v ČR se řadí k průkopníkům bigbeatu.

Robert Křesťan je český zpěvák, mandolinista, skladatel a překladatel. Hrával v bluegrassových skupinách Trapeři a Poutníci a v současné době hraje v bluegrassové skupině Druhá tráva s banjistou Lubošem Malinou.
Druhá tráva natočila album Pojďme se napít ve složení Robert Křesťan (zpěv), Luboš Malina (banjo, whistle, kaval, klarinet, vokál), Luboš Novotný (dobro, lap steel), Emil Formánek (kytara, vokál), Tomáš Liška (kontrabas) a Kamil...
Brněnská kapela Django Jet hraje taneční swing 30.-50.let . V repertoáru najdete především české a francouzské swingové vypalovačky, proložené temperamentními gypsy-jazzovými standardy, po vzoru Django Reinhardta a jeho Hot Club de...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 100 let Republiky

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...