Velikonoční mezinárodní koupání v Moravě

Adresa:

Hodonín, ul. Legionářů

Termín: 31.3.2018
Vstupné:

0

31březen sobota 14:00

Žánr: sportsoutěž


Město Hodonín v kooperaci s HALCYON KLUB Hodonín a TEZA Hodonín pořádá velkou výroční akci, jejímž obsahem je nejen koupání zimních plavců a různé soutěže, ale i setkání lidí a představitelů obcí a měst z pravé i levé strany řeky Moravy.

Oficiální zahájení proběhne 31. března v Hodoníně v přístavišti od 14:00, plavci se ale sejdou k registraci již ve 13:00 hodin. Akcí chtějí organizátoři přispět k prohloubení společné vzájemnosti, která byla budována hluboko v historii obou národů v období Velké Moravy a zejména vznikem Československa v roce 1918.

Z období Velké Moravy chceme lehce připomenout, že byla vybudována nejrozsáhlejší hradiště u Uherského Hradiště, Mikulčic, Nitry, Trnavy, Břeclavi, na Děvíne atd. Nitra se stala druhým sídelním městem s knížetem Pribinou. Dalším podkladem našich akcí je i vznik společného státu v roce 1918, na něm se podíleli zejména T. G. Masaryk, M. R. Štefánik, E. Beneš a pětice politiků: V. Šrobár, K. Kramář, A. Rašín, A. Švehla a A. Stránský. Program akce: - plavání zimních plavců po proudu řeky - vystoupení hostů zastupujících města a obce - zpěvácké vystoupení spolek Mužáci - štafeta plavců na Slovensko a zpět - tisková konference na lodi či ve Veslařském klubu

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velikonoční...

Ubytovna KubraHodonín (617 metrů)

Vinárna U HouslíHodonín (926 metrů)

Ubytovani SalajkoviMoravská Nová Ves (10.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?