28. mezinárodní bienále grafického designu Brno 2018

28. mezinárodní bienále grafického designu Brno 2018

Termín: 10.5.2018 26.8.2018

10kvě - 26srp celý den

Žánr: výstavydesign


28. ročník Mezinárodního bienále grafického designu Brno, které je již od roku 1963 významnou mezinárodní přehlídkou vizuální kultury, vzniká pod taktovkou kurátorů ze skupiny OKOLO. Společně vytvářejí otevřenou a demokratickou platformu, která bude prezentovat grafický design v celé jeho šíři se všemi odlišnými kreativními přístupy a charaktery grafických projektů.

Všestranný pohled by měl představit současný obor v mnoha jeho podobách, vytvořit inspirační mozaiku odlišných názorů a přístupů a otevřít v celé své šíři diskuzi napříč odbornou i laickou veřejností. Důraz bude kladen také na edukaci. Novinkou bude i větší zapojení města Brna, které chce bienále propagovat jako prestižní akci s dlouhodobou tradicí.

Záměrem kurátorů je spolupracovat s tvůrci rozmanitých disciplín a svojí přítomností tak vytvořit jakýsi propojovací prvek, kolem kterého by se vytvořila silná multinázorová platforma. Ve všech částech výstavy se kurátoři chtějí opřít také o experty z jednotlivých oborů a společně vytvořit inspirativní celek a smysluplný obsah, který by komplexně představil grafický design ve všech jeho podobách, a zorganizovat událost, relevantní pro všechny profese a disciplíny spojené s fenoménem grafického designu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 28. mezinárodní...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.7 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...