14. ročník mistrovství ČR v řezu révy vinné

14. ročník mistrovství ČR v řezu révy vinné

Termín: 23.2.2018

Žánr: ostatní akcesetkánípřednáškysoutěž


V pátek 23. února 2018 se uskuteční již 14. ročník odborné soutěže v řezu révy vinné. Vinařské klání tentokrát hostí vinařská společnost Vinofrukt z Dolních Dunajovic. Tradiční akci pořádá Svaz vinařů ČR ve spolupráci se společností BS vinařské potřeby.

Nejvýznamnější vinohradnická událost roku nabízí vinařům stejně jako v předchozích letech příležitost předvést odborné porotě svoji zručnost při řezání révy vinné. Nejlepší řezači zde musí ukázat své umění a praktické zkušenosti. Porota následně posuzuje kvalitu a čistotu řezu. Rychlost v tomto případě není rozhodujícím, ale pouze doplňkovým kritériem. Soutěžit se opět bude ve dvou kategoriích JUNIOR (žáci a studenti odborných škol a mládež do 21 let včetně) a ELITE (soutěžící starší 21 let).

Ve speciální soutěžní kategorii potom budou zvlášť oceněny za své výkony i soutěžící ženy. Stříhat se bude dvanáct let stará vinice vinařství Vinofrukt osazená odrůdou rulandské šedé. V areálu vinařství bude v průběhu celého dne připravený pro vinaře i diváky bohatý doprovodný program, jehož součástí budou i odborné přednášky a prezentace techniky a produktů pro vinaře. Soutěž vznikla v roce 1993 jako neformální setkání vinařů. Postupně se z amatérské akce stala seriózní a vyhledávaná celostátní soutěž nejlepších řezáčů révy vinné, která má dobrý zvuk jak mezi vinaři, tak i odborníky z oboru vinohradnictví. Přihlášky do soutěže a více informací na www.vinarskepotreby.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

29bře - 1dubcelý den

Velikonoce - Zoo Brno

, U Zoologické zahrady 46 Ostatní

6duben sobota 20:00

Miss Drag

, Dominikánské nám. 656/2 Divadlo

Ubytování v okolí akce 14. ročník...

Restaurace a penzion PrahaDolní Dunajovice (227 metrů)

Ubytování KroupaDolní Dunajovice (267 metrů)

Ubytování U ZábojůDolní Dunajovice (453 metrů)