David Vávra - Běžet s domy

David Vávra - Běžet s domy

Adresa:

Brno, Starobrněnská 16

Termín: 12.12.2017 28.1.2018
Vstupné:

dobrovolné

12pro - 28led celý den

Žánr: výstavykoláže


David Vávra je nejen známý herec a popularizátor architektury (cyklus Šumná města a Šumné stopy s Radovanem Lipusem), ale je také architekt. Brněnská repríza výstavy Davida Vávry, jež připravila Galerie Jaroslava Fragnera, přináší ohlédnutí za jeho architektonickou a výtvarnou tvorbou.

„Když jsem viděl tatínka za rýsovacím stolem, prohlásil jsem, že bych chtěl být také architektem. V devíti jsem tlustými fixami, které podmanivě voněly, kreslil hotely, kavárny, vlaky, řeky, ba i Vinetúa. Pak mne začali vychovávat učitelé výtvarné výchovy a nalézal jsem nedostižné vzory v historii světového umění. Asi ve třiceti jsem pocítil touhu navrátit se do tvůrčí volnosti čtyř let a po zbylých třicet let se o to pokouším. Je to mnohdy závod, přespolák, úprk s překážkami, triatlon, maraton, zkrátka běžet s domy,“ vysvětluje název výstavy architekt.

Na výstavě bude k vidění několik desítek realizací z tvorby jeho ateliéru, mezi nimiž návštěvníci naleznou nejen množství realizovaných novostaveb, interiérů a rekonstrukcí, ale také architektonická řešení expozic nebo scénografických návrhů.

Vybrané stavby, prezentované i formou modelů, tak doplní originály skic a plánů k nerealizovaným či dosud nedostavěným projektům, koláže, ale i scénografické návrhy divadelních her. Výstava DAVID VÁVRA – BĚŽET S DOMY bude otevřena od 13. prosince 2017 do 28. ledna 2018 v Galerii Architektury Brno.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

15bře - 1zářcelý den

Space Mission

, Výstaviště 405/1 Výstava

27zář - 30čercelý den

Lesem

, Špilberk 1 Výstava

17lis - 31srpcelý den

Ubytování v okolí akce David Vávra - Běžet s...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...