Den otevřených dveří: Archeologický ústav AV ČR

Den otevřených dveří: Archeologický ústav AV ČR

Adresa:

Brno, Čechyňská 19

Termín: 11.11.2017
Vstupné:

0

11listopad sobota 11:00

Žánr: ostatní akceworkshopsetkánípřednáškyprohlídka


Nahlédněte na pracoviště archeologů a objevte, co dělají, když zrovna nejsou v terénu! Uvidíte archeologické nálezy, kosti, vědeckou knihovnu, nebo kováře, který Vám ukáže výrobu archeologických replik.

Budete si moci sami práci vyzkoušet a také si něco odnesete domů! Prohlídka pracoviště Vás seznámí s vybranými okruhy činnosti ústavu, jeho historií a vědeckou činností. Mezi prezentovanými tématy bude například problematika památkové péče, správa knihovny a archivu, prohlídka laboratoře s archeologickými nálezy, apod. Nedílnou součástí archeologického výzkumu jsou také obory, s nimiž archeologie úzce spolupracuje, návštěvník proto nahlédne také pod pokličku oboru antropologie či archeobotaniky.

Prohlídka bude jako každý rok zpestřena „živou archeologií“, přijde host, který Vám předvede výrobu pravěkých předmětů, šperků, zbraní... Sami si pak jeho práci vyzkoušíte! Těšíme se na setkání s Vámi! Sobotní program je v časech 11:00, 13:00, 15:00, bez nahlášení Týden vědy a techniky Akademie věd ČR je největší vědecký festival v České republice, který zahrnuje přednášky, výstavy, dny otevřených dveří, dokumentární filmy, workshopy, vědecké kavárny a mnohé další aktivity napříč celou republikou i všemi vědeckými obory. Festival je určen jak studentům středních škol, pro které připravujeme především přednášky a exkurze v dopoledních hodinách, tak široké veřejnosti, na kterou cílí program v odpoledních a večerních časech.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den otevřených...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.3 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.7 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...