Koncert BROLNu ve Velkých Pavlovicích

Koncert BROLNu ve Velkých Pavlovicích

Adresa:

Velké Pavlovice, Hlavní 1

Termín: 21.10.2017
Vstupné:

90

21říjen sobota 20:00

Žánr: koncerty


Vzpomínkový koncert na zakladatele Slováckého krúžku ve Velkých Pavlovicích: V letošním roce si připomínáme výročí narození i úmrtí pana Františka Melichara (1937 – 1997) a zároveň 40 let od založení Slováckého krúžku ve Velkých Pavlovicích.

Pan František Melichar byl, společně s paní Vilkou Buchtovou, zakladatelem a dlouholetým vedoucím Slováckého krúžku, a v 70. letech se zasloužil o obnovení krojovaných hodů. Významnou měrou přispíval paní Zdence Jelínkové (etnochoreoložka) a jejímu sběru lidové kultury u nás a sám se tak podílel na zachovávání a předávání lidových prvků, a tance především, dalším generacím.

Díky spolupráci se Zdenkou Jelínkovou si Velké Pavlovice získaly pověst obce s bohatou a rozvinutou lidovou kulturou a staly se pomyslným centrem jižního Hanáckého Slovácka. Účinkovat bude Hanáckoslovácký krúžek z Velkých Pavlovic, který předvede některé lidové tance a písně z Hanáckého Slovácka a také BROLN, se kterým zazpívají jeho sólisté a členové Melicharovy rodiny, Lidka Malhocká (roz. Melicharová), synové Štěpán a František Melichar ml., významní regionální verbíři.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Brně Akce v obci Velké Pavlovice

Podobné akce

13říjen neděle 20:00

Bryan Adams v Brně

, Křídlovická 34 Koncert

18duben čtvrtek 20:30

7květen úterý 19:30

Habera Team Brno

, Křídlovická 34 Koncert

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?