Lubomyr Melnyk – Martin Dvořák: Poetické úvahy ve volných chvílích

Lubomyr Melnyk – Martin Dvořák: Poetické úvahy ve volných chvílích

Adresa:

Brno, Komenského náměstí 534/8

Termín: 28.10.2017
Vstupné:

290 – 390

28říjen sobota 19:30

Žánr: divadloKlasická

Umělci: Lubomyr Melnyk


Scénický koncert nejrychlejšího klavíristy na světě. Nadžánrové hudební divadlo balancující na hranici mezi snem a realitou.

Jevištní pocta uměleckému vidění světa a osobnosti filmového a divadelního režiséra Petra Weigla. Klavírista Lubomyr Melnyk je držitelem dvou světových rekordů. Ve svém oboru nemá ve světě konkurenci a patří mezi mezinárodně respektované hudebníky a umělce. Režie a koncept projektu bude v rukou mezinárodně respektovaného tanečního chameleona, choreografa a brněnského rodáka Martina Dvořáka, jeho souboru ProART Company a dalších exkluzivních hostů.

Zásadním prvkem tohoto projektu je hudba Lubomyra Melnyka, který vystavěl svůj osobitý hudební styl z praxe korepetitora moderních tanečních lekcí choreografky Carolyn Carlson v Pařížské opeře. Melnyk je známý svou kontinuální hudbou, klavírní techniky založené na extrémně rychlých tónech a komplexních notových sériích, obvykle s drženým pedálem, ve snaze prolínat jejich vzájemné rezonance. Většina z jeho hudby je pro klavír, ale složil i komorní a orchestrální díla.

Melnyk je rovněž autorem metodiky tzv. kontinuální hudby „The Art of Continuous Music“. Je držitelem dvou světových rekordů: v jedné sekundě dokázal zahrát 19,5 not a po celou hodinu dokázal hrát mezi 13–14 notami za sekundu. Ve svém oboru nemá ve světě konkurenci a patří mezi mezinárodně respektované hudebníky a umělce.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lubomyr Melnyk –...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.8 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...