Zamlčené dějiny Slovanů

Zamlčené dějiny Slovanů

Adresa:

Brno, Okružní 21

Termín: 24.8.2017
Vstupné:

90

24srpen čtvrtek 17:00

Žánr: ostatní akcepřednáškyhistorie


Přednáška PhDr. Viktora TIMURY, CSc.: „Původ a začátky Slovanů v evropských souvislostech“ Aktuální a málo známé doklady o původnosti a starobylosti slovanské kultury v Evropě ještě před tzv. „stěhováním slovanských národů“ v 5. a 6.století.

Historie začíná tam, kde začínají památky a to je pouze 3000 let před n.l. Dějiny lidstva však začínají přibližně před dvěma milióny roky a předchůdce člověka – Homo erectus. Pokud se chceme dopátrat skutečného původu a začátků Evropanů a Slovanů, potom je nutné začít bádání antropologickými poznatky a vývojem člověka, protože tak jak se vyvíjel člověk, postupoval i proces lidských dějin se vším, co k nim patří.

Je to přístup k dějinám z pohledu filozofie dějin, který vychází ze syntézy interdisciplinárních poznatků, zejména z antropologie, archeologie, lingvistiky, mytologie, paleografie, paleoklimatologie, paleopsychologie a poznatků dalších věd. Jen tento přístup umožňuje se dopátrat našeho původu a naší skutečné minulosti. Pangermánský model evropských dějin, který vznikl na německých univerzitách v 19. století se rodil v ostrém vyhranění proti Slovanům, proto ani neumožňuje se dopátrat naší minulosti.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zamlčené dějiny...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (12.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (17.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (18.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...