Eva a Vašek

Eva a Vašek

Adresa:

Brno, Makovského náměstí

Termín: 28.11.2017
Vstupné:

260 Kč

28listopad úterý 19:00

Žánr: koncertyFolkPopDechová


Eva a Vašek - KD Rubín - 28.11.2017 v 19:00

Toto duo jistě netřeba dlouze představovat. Skupinu Surf založil Vašek v roce 1983. Když onemocněla původní zpěvačka, nastoupila v roce 1989 do skupiny Eva, která studovala čtvrtým rokem konzervatoř v Brně. Z počátku se jezdilo po okolí Blanska a Brna. Hrálo se převážně pro zábavu lidí – na hodech, plesech, výročních schůzích a dodělných.

Repertoár se čerpal z historie od starších kolegů. Po necelých deseti letech činnosti skupiny došlo k jejímu rozdělení – jedna její část se začala věnovat rocku. Eva a Vašek zůstali se svou produkcí spíše u hudby, kterou v té době znal každý. Vašek pochází z rodiny amatérských muzikantů, jejichž historii zná po svého pradědu, a Eva také pochází z rodiny, kde se hodně zpívaly lidové písně. Později dvojici Eva a Vašek hodně ovlivnilo působení v Rakousku, specielně ve Vídni, kde začali vystupovat po revoluci.

Eva a Vašek mají svůj specifický hudební styl, který vznikl směsí rakouské muziky s českými hlasy, spíše než „lidovky" je to „pop" s potlačenou rytmikou. Hity jako Bílá orchidej, Slyšíš, jak zvoní, Krásné chvíle nebo Bílé růže z Athén rozezvučí sál Kulturního domu RUBÍN

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Eva a Vašek

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.6 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...