Síla zvyku

Síla zvyku

Adresa:

Brno, Poštovská 8d

Termín: 28.4.2017
Vstupné:

190 – 290

28duben sobota 19:30

Žánr: divadloDrama


Posedlost zábavou? Zábava anarchistickou posedlostí? Kde se tady láme hranice mezi genialitou a chimérou dokonalosti, která už nikoho nezajímá a ničeho nedosahuje? Bác. Groteska!

Samolibý cirkusový bard Caribaldi se ukrývá na rozcestí, na poslední štaci. Snaží se ze všech sil ze svých úslužných a pokrčených loutek-zaměstnanců vydolovat nehorázné výkony! Oni na ně ale očividně nemají. Hrajte! Nástroje přeci máte, dovedete s nimi i žonglovat! Vybrakovaný arzenál šmíráckých vtipů – kopance do zadku. Ustavičné padání čapky z hlavy. Kdo se tu komu směje?

Umělec má dělat všechno proto, aby odešel ze scény při síle. Zvyk je cirkusácká košile. Výzva pro „staré“ bardy souboru, k znovunalezení energie a radosti z hereckého sebeobviňování. Je teď ten správný čas na revizi vlastního tvůrčího stylu? Na pohled do zrcadla vlastní autoritativní umělecké dráhy?

Co v něm lze uvidět? Slova a větné formulace tvoří v „tragikomedii“ rakouského cynika Thomase Bernharda nezadržitelnou průtrž. Slovní obraty a přemety se recyklují ad absurdum, až všechna situační pravidla hry postrádají smysl. Koncept slova proti nekompromisní čistotě exaltovaného minimalismu. Ohne Drama. Ohne Witz?

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

4duben čtvrtek 19:00

Tři sestry

, Malinovského nám. 1 Divadlo

16duben úterý 18:00

La traviata

, Malinovského nám. 1 Divadlo

19duben pátek 19:00

Ubytování v okolí akce Síla zvyku

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...