20. Salon filmových klapek v Brně

20. Salon filmových klapek v Brně

Adresa:

Brno, Radnická 386

Termín: 18.3.2017 2.4.2017

18bře - 2dub celý den

Žánr: výstavyZlín Film Festivalumění


Salon filmových klapek letos oslaví již 20 let od své existence. Za tu dobu se stal nedílnou součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu. 57. ročník festivalu tak nebude výjimkou a série výstav umělecky ztvárněných filmových klapek navštíví ve dnech 18. března až 2. dubna také moravskou metropoli Brno.

Letošní kolekce Salonu filmových klapek v brněnské Galerii Dílo bude svým rozsahem podobná tomu předchozímu a bude ji tvořit na 135 originálních děl.

Již tradičně se na jejich tvorbě podílí řada významných umělců zvučných jmen jako Kristian Kodet, Olbram Zoubek, Jan Saudek, Petr Nikl, Kateřina Miler. Dokonce se v některých uměleckých rodinách zapojilo více členů a do letošní kolekce tak také přispějí například Josef Velčovský se synem Maximem, Boris Jirků s dcerou Adélou Marií, Miroslav Göttlich s dcerou Veronikou, Kitzbergerovi a synové, Jiří Brázda a syn, manželé Baborákovi a další.

Sérii putovních výstav otevřela únorová vernisáž v Senátu Parlamentu České republiky. Během „Klapka Tour“ navštíví výstava 6 českých měst a naposled bude kompletní kolekce k vidění během filmového festivalu ve Zlíně. Zde také 28. května proběhne tradiční aukce. Její výtěžek bude stejně jako v předchozích letech věnován na podporu autorských snímků studentů filmových škol a dalším začínajícím tvůrcům. V průběhu 19 let bylo tak podpořeno na 330 audiovizuálních studentských projektů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 20. Salon filmových...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.6 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...