JazzFestBrno 2017: Luboš Soukup Quartet featuring Lionel Loueke & Marius Neset Quartet

JazzFestBrno 2017: Luboš Soukup Quartet featuring Lionel Loueke & Marius Neset Quartet

Adresa:

Brno, Veveří 115

Termín: 29.3.2017

29březen středa 19:30

Žánr: koncertyJazzFestBrno 2017jazz


Český saxofonista žijící ve Skandinávii Luboš Soukup bývá často nálepkován jako expresivní muzikant s osobitým zvukem, neotřelý komponista a vypravěč hudebních příběhů. Je lídrem několika mezinárodně úspěšných projektů a dobře se na něj hodí charakteristika „citlivý inovátor“.

Marius Neset se narodil v Norsku, ale dnes žije v Kodani. Vydáním svého debutového alba Golden Xplosion v dubnu 2011 způsobil tento saxofonový bourák explozi zájmu v oblasti nad padesátou rovnoběžkou a postupně i pod ní. Nejen, že se o něm začalo mluvit jako o zázračně talentovaném saxofonistovi, ale na přetřes přišla i jeho činnost kompoziční a kapelnická. Stal se tak jedním z nejdiskutovanějších příslibů evropské jazzové scény. Terje Mosnes z deníku Dagbladet jej označil za nejtalentovanějšího norského saxofonistu od dob Jana Garbarka. Tohle tvrzení se může zdát poněkud odvážné, ale Marius Neset dělá vše proto, aby pochvalným slovům dostál. V posledních letech oslňuje publikum po celé Evropě dokonalou instrumentální technikou, bohatou tvořivostí, představivostí a nevídanou virtuozitou.

Na první poslech je sice jasné, že Nesetovi kdysi zvukově učaroval Michael Brecker, ale s každým novým albem i díky skladatelské originalitě stále úspěšněji nachází svoji vlastní identitu. Již jeho následující alba – Birds (2013) a velkokapelový projekt s Trondheim Jazz Orchestra pod názvem Lion (2014) prokázaly, že Neset je na cestě stát se jednou z největších nastupujících jazzových hvězd. Má za sebou několikaleté kontinuální turné, včetně vyprodaných vystoupení na některých z nejprestižnějších evropských festivalů včetně North Sea Jazz, Stuttgart Jazzopen a Kongsberg jazz festival. Na začátku roku 2015 vydal opět vysoce ceněné album Pinball, které bude tvořit stěžejní část jeho brněnského festivalového vystoupení.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce JazzFestBrno 2017:...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (22.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...