Ruku v ruce - fotografie Jindřicha Štreita

Ruku v ruce - fotografie Jindřicha Štreita

Adresa:

Brno, Rooseveltova 1

Termín: 7.2.2017 31.3.2017
Vstupné:

zdarma

7úno - 31bře celý den

Žánr: výstavyfotografievernisáž


Ruka pro život o.p.s. připravuje putovní výstavu 33 velkoformátových fotografií jednoho z nejuznávanějších českých fotografů se světovým renomé - Jindřicha Štreita. Jindřich Štreit nafotografoval cyklus fotografií uživatelů našich sociálních služeb. Cílem výstavy je přiblížit široké veřejnosti problematiku dospělých lidí s poruchou autistického spektra, s mentálním a kombinovaným postižením.

Výstavu zahájíme slavnostní vernisáží za účasti autora v úterý 7. února 2017 od 17 hodin v Janáčkově divadle v Brně. Jindřich Štreit Od roku 1991 pracuje na dokumentárních projektech ve Francii, Anglii, Brazílii, Moldávii, Rakousku, Německu, Japonsku, Číně, Maďarsku, Rusku (Burjatsko, Krasnodarský kraj, Ingušsko, Čečensko), ale také v České republice (Ženská věznice, Břevnovský klášter, Lidé olomouckého okresu, Lidé Mikulovska, Cesta ke svobodě, Lidé Třineckých železáren, Mezi námi, Za oponou, Spolu, Cesty života, Lidé mého kraje – Bruntálsko, Ocelový svět, Tichá nemoc, Vítkovice, Hledat anděla, Lidé Vítkovska, Prozřetelnost boží, Lidé bez domova).

Na Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity se podílí na vedení několika studentských projektů (Lidé Hlučínska, Náš svět, Zlín a jeho lidé, Dobrovolně, Opava na prahu 3. tisíciletí, Dopravní podnik Olomouc). Je členem Sdružení Q Brno, Spolku olomouckých výtvarníků, Foto Forum Praha a Umělecké besedy v Praze. Jindřich Štreit připravil více než 1200 autorských výstav a mnoha kolektivních se zúčastnil.

Vydal 34 knih a mnoho katalogů. Je zastoupen v nejvýznamnějších sbírkách (MOMA New York, Národní galerie Washington, Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze, Moravská galerie v Brně a v mnoha dalších). Bylo o něm natočeno několik filmů (např. Jan Špáta – Mezi světlem a tmou). www.jindrichstreit.cz Ruka pro život o.p.s. Poskytujeme sociální služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením včetně lidí s poruchami autistického spektra a seniorům.

Organizace byla založena již v roce 2006. V současnosti provozujeme sociální služby formou Denních stacionářů a to v Praze, Brně a Litomyšli. V městě Brně také poskytujeme sociální službu Chráněné bydlení. Uživatelům našich služeb pomáháme začlenit se do společnosti, žít co nejsamostatněji a podle vlastních představ. www.rukaprozivot.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ruku v ruce - fotografie...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.5 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...