JazzFestBrno 2017: Chick Corea Trio

JazzFestBrno 2017: Chick Corea Trio

Adresa:

Brno, Sportovní 2

Termín: 4.5.2017

4květen čtvrtek 19:30

Žánr: koncertyJazzFestBrno jazz


Dvaadvacetinásobný držitel ceny Grammy, invenční skladatel, improvizátor a klavírní virtuos Chick Corea v průběhu svého muzikantského života prozkoumal překvapivé množství hudebních stylů – od avantgardy přes bebop k jazzrockové fúzi, latinskoamerické a tradiční španělské hudbě, dětským písním a komorní i symfonické hudbě. Na festival JazzFestBrno přijede Chick Corea 4. května s triem, v němž mu sekundují basový mistr triové disciplíny Eddie Gomez a nejvyhledávanější současný jazzový bubeník Brian Blade.

Chick nepolevuje ve svém vlivu na současnou scénu, o čemž svědčí ceny Grammy, jež vyhrává v posledních letech. V roce 2012 si Corea odnesl hned dvě ceny Grammy: „nejlepší jazzové instrumentální sólo“ a „nejlepší akustické jazzové album“ nahrané se spoluhráči z legendární kapely Return To Forever Stanleym Clarkem a Lennym Whitem. Ceny z roku 2014 zaujímají v Coreově sbírce Grammy Awards neuvěřitelná čísla 21 a 22, získal je za album Trilogy (nejlepší jazzové instrumentální album) a Fingerprints (nejlepší improvizované jazzové sólo).

Coreova schopnost s lehkostí se pohybovat mezi různými hudebními světy se projevuje i v době aktuální – pokračují série koncertů s aktuálním triem s Eddiem Gomezem a Brianem Bladem, setkání klasiky a jazzu nabízí koncert pro jazzový kvintet a komorní orchestr, nezastaví se ani nekonečné turné v duu s vibrafonistou Garym Burtonem. Nejnovějším přírůstkem mezi aktivitami Chicka Corey je nový projekt The Vigil.

K hudební konverzaci v ideálním jazzovém formátu, klavírním triu, se Corea rád vrací a na tuto tradici naváže s basistou Eddiem Gomezem a bubeníkem Brianem Bladem i v brněnském Bobycentru, kam zavítá jako jedna z hvězd festivalu JazzFestBrno.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce JazzFestBrno 2017: Chick...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (19.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...