LUX film days 2016

LUX film days 2016

Adresa:

Brno, Moravské náměstí 3

Termín: 7.12.2016 9.12.2016
Vstupné:

0 Kč

7pro - 9pro celý den

Žánr: festivaldětské


Filmová cena LUX byla založena v roce 2007 a každoročně ji uděluje Informační kancelář Evropského parlamentu. Když otevřu oči, Můj život Cukety a Toni Erdmann. Tyto různorodé filmové příběhy, které vznikly díky velkému nadšení a kreativitě mladých talentovaných filmových tvůrců, budou promítány během letošního ročníku Filmových dnů LUX.

Tyto tři filmy nám umožní ponořit se do děje a vnímat jej očima mladých lidí, jejichž život se odehrává ve velmi rozdílných kontextech – ať už v předvečer arabského jara, v dětském domově či ve světě byznysu.

Diváci mohou hlasovat pro film, který se jim nejvíce líbil, na stránkách Filmové ceny LUX nebo na Facebooku. Vítězný film získá Cenu diváků Filmové ceny LUX a bude vyhlášen na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. http://www.luxprize.eu/lux-film-days

*P R O G R A M*

•7.12. - 20:30 - À PEINE J’OUVRE LES YEUX Když otevřu oči Leyla Bouzidová Francie, Tunisko, Belgie, Spojené arabské emiráty http://bit.ly/2fnEGBr Vláda Ben Aliho se blíží ke konci a tvrdohlavá osmnáctiletá Farah se proti vůli rodičů, kteří z ní chtějí mít lékařku, stává členkou politicky angažované rockové skupiny Joujma. Zatímco mladá žena objevuje vzrušující noční život Tunisu, setkává se i s nebezpečím režimu, který sleduje její každodenní život a proniká do něj.

•8.12. - 20.30 - MA VIE DE COURGETTE Můj život Cukety Claude Barras Švýcarsko, Francie http://bit.ly/2fUix27 Hlavní hrdinou filmu je čiperný chlapec přezdívaný Cuketa, který se po smrti své matky-alkoholičky ocitá v dětském domově. Příběh líčí jeho zážitky v novém prostředí, kde je obklopen dětmi, s kterými, podobně jako s ním, se život příliš nemazlil.

•9.12. - 20.30. - TONI ERDMANN Maren Adeová Německo, Rakousko, Rumunsko http://bit.ly/2e3nZM1 Otec bez ohlášení přijíždí z Německa do Rumunska, aby navštívil svou dceru, která pracuje jako podniková poradkyně v Bukurešti. Znepokojen tím, že jeho dcera zdánlivě ztratila potěšení ze života, se vydává za Toniho Erdmanna, samozvaného „poradce a kouče“, který se jí začne nepříjemně plést do života.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

24duben středa 18:00

Expediční kamera - Brno

, Šilingrovo nám. 7, 602 00 Brno-střed Film

18duben čtvrtek 10:00

18duben čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce LUX film days 2016

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (22.4 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (23.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...