Severský filmový podzim - Veselí nad Moravou

Severský filmový podzim - Veselí nad Moravou

Termín: 24.11.2016 27.11.2016
Vstupné:

100,- za film

24lis - 27lis celý den

Žánr: festivalprojekceSeverský filmový podzim


Severský filmový klub přináší tradiční přehlídku severské filmové kinematografie již po sedmé. Diváci se mohou těšit na peprný humor seveřanů, mrazivé kriminální příběhy, absurdní dramata, historické snímky natočené podle skutečných událostí a ničím nepřikrášlené lidské osudy na stříbrném plátně. Filmové zážitky dokreslí svérázná hudba i krása skandinávské přírody.

Uvedeny budou filmové novinky, méně známe snímky staršího data výroby a na přání diváků i vybrané úspěšné tituly z minulých ročníků. Severský filmový podzim 2016 nabídne 32 snímků z 6 severských zemí – 12 švédských, 9 norských, 5 dánských, 3 finské, 2 islandské a 1 litevský.  

Festival slavnostně zahájíme ve spolupráci s Asociací českých filmových klubů 11. listopadu v pražské Lucerně českou premiérou snímku Muž jménem Ove. Dojemná tragikomedie o nečekaném přátelství je natočená na motivy stejnojmenné knihy Fredrika Backmana. Ove je umíněný a svárlivý muž, který věčně terorizuje své okolí, dokud mu do života nevstoupí rodina imigrantů. 

Veselí nad Moravou - Kino Morava 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Severský filmový...

Wellness hotel FilipovJavorník (17 km)

Vinný sklep KrýsaKyjov (19 km)

Ubytovani U KulkyKyjov (19.9 km)