Django Fest - gypsy, django jazz, alternative

Django Fest - gypsy, django jazz, alternative

Adresa:

Brno, Štefánikova 24

Termín: 22.10.2016
Vstupné:

150-180

22říjen sobota 18:00

Žánr: rockpopfolkinstrumentálfestivaljazzswingelektro


15. ročník pestrého hudebního festivalu přináší opět hudbu vybroušenou jako diamant! Další ročník Django Festu se odehraje v sobotu 22.10.2016. Sejdeme se v 18 hodin v klubu Fléda v Brně a čeká nás 5 hudebních vystoupení, na kterých nás ti nejlepší muzikanti provedou nejen romskou hudbou od jejích kořenů, přes manuš a jazzové umění světoznámeho Django Reinhardta až k současné romské autorské tvorbě ovlivněné hudbou celého světa.

Vstupenky si můžete za férových 150 Kč díky podpoře Statutárního města Brna a Ministerstva kultury pořídit předem přes smsticket, na místě pak za 180 Kč. DJANGO JET / MÁRIO BIHÁRI A BACHTALE APSA / IMPERIO / MILAN KROKA LIVE BAND / BUDOÁR STARÉ DÁMY Django jet nám zahrají taneční swing a francouzský gypsy jazz 30. a 40. let.

V repertoáru najdete české, francouzské i americké swingové vypalovačky, proložené temperamentními instrumentálkami po vzoru Django Reinhardta a jeho Hot Club de France. Mário Bihári a Bachtale apsa nabídne spojení romského hudebního cítění s klasickou, folkovou i moderní elektronickou hudbou, popem a jazzem. Jako fenomenálního akordeonisty a pianisty si ho jako první všimla Zuzana Navarová a objevila v něm také výjimečný skladatelský talent.

Na nejslavnějších deskách kapely KOA zabírají Máriovy skladby zhruba třetinu rozsahu. Po smrti Zuzany se začal věnovat sólové dráze a založil romskou kapelu Bachtale Apsa, se kterou vydal dvě desky a odehrál přes 200 koncertů doma i ve světě. Budoár staré dámy je bezmála 20 let působící brněnská kapela spojující alternativní rockovou hudbu s tvorbou čaských básníků i vlastními texty, která vás snadno pohltí do svého světa plného poetické energie. Kapela Imperio z Přerova hrající vlastní romskou worldmusic působí už od roku 2006 a je matadorem festivalů u nás i na Slovensku.

Na tyto usměvavé chlapiska, kterým nástroje v rukou samy tančí, budete dlouho vzpomínat! Milan Kroka Live band představí mix stylů jako je soul - pop - gypsy - rumba s texty v romštině. Hrají a zpívají převážně vlastní autorské písně a lidové čardáše, které rozproudí krev v žilách každému, kdo cítí rytmus. Milan Kroka za svou dosavadní kariéru s polupracoval s kapelami Ida Kellarová a Romano Rat, Věra Bílá a Kale, Mezcla Orquesta, Kmeťoband, Connection, Gitans, Triny, Ben Christovao a s mnoha dalšími umělci, v roce 2012 založil vlastní projekt Live Band.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Django Fest - gypsy,...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.4 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...