42. Mezinárodní festival ekologických filmů Ekofilm 2016

Adresa:

Brno, Žerotínovo náměstí 6

Termín: 13.10.2016 15.10.2016
Vstupné:

0

13říj - 15říj celý den

Žánr: festival


Vodě a suchu se věnuje letošní 42. ročník festivalu ekologických filmů EKOFILM, který se v Brně koná od 13. do 15. října. Už v předvečer prvního dne ale festival zahájí koncert Dana Bárty & Illustratosphere. Přijďte v 19 hodin na náměstí Svobody.

Festival se kromě centrálního brněnského náměstí bude odehrávat v Sále Břetislava Bakaly, v budově Fakulty sociálních studií MU a v Otevřené zahradě. Vedle 40 soutěžních snímků z celého světa připravili organizátoři nesoutěžní projekce. Diváci uvidí například francouzský snímek Oceány, za který jeho režiséři Jacques Perrin a Jacques Cluzaud získali sošku Césara pro nejlepší dokument.

Nejatraktivnějším filmem nesoutěžní sekce bude nový americký film Deepwater Horizon: Moře v plamenech o katastrofě ropné plošiny v Mexickém zálivu z roku 2010, obsazený předními hollywoodskými herci. Po projekci bude následovat beseda s výkonným ředitelem Greenpeace Česká republika Davidem Murphym.

„Máte problém, že vám voda bere půdu? Že už jste byli pětkrát vyplavení? Že platíte čím dál víc za pitnou vodu? Že nemáte ve své studni dost kvalitní vody? Letošní EKOFILM je přesně o tom, budeme se bavit konkrétně, uvidíte filmy a uslyšíte názory, co je možné s těmito vašimi problémy dělat,“ zve na EKOFILM prezident festivalu a bývalý ministr životního prostředí Ladislav Miko. K festivalu kromě filmů patří také bohatý doprovodný program.

Výstavy v Otevřené zahradě a stanu EkoExpo na náměstí Svobody doplní besedy pro širokou veřejnost všech věkových kategorií. Vstup na festivalové projekce i doprovodný program je pro návštěvníky zdarma. Pro vstup na projekce je ale potřeba se akreditovat na www.ekofilm.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

24duben středa 18:00

Expediční kamera - Brno

, Šilingrovo nám. 7, 602 00 Brno-střed Film

26dub - 28dubcelý den

Čoko Fest

, Vinařská 407 Ostatní

11květen sobota

Majáles v Brně

, Výstaviště 405/1 Festival

Ubytování v okolí akce 42. Mezinárodní...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...