Leonard Bernstein: Mass / Vojtěch Dyk

Leonard Bernstein: Mass / Vojtěch Dyk

Adresa:

Brno, Rooseveltova 1

Termín: 25.9.2016
Vstupné:

2490

25září neděle 19:30

Žánr: koncerty

Umělci: Vojtěch Dyk


Vojtěch Dyk se představí v hlavní roli Celebranta v novém nastudování Bernsteinovy Mše

Legendární scénická Mše (Mass) Leonarda Bernsteina v roce 2016 oslaví 45. výročí premiéry. V České republice při této příležitosti vzniká nové, skutečně velkolepé nastudování Mše s Vojtěchem Dykem v hlavní roli.

Jedinečnost připravovaného projektu je umocněna premiérovým představením zredukované verze, která byla speciálně připravena pro menší obsazení. Obsahem je tedy v plném rozsahu, pouze mnohasložkový ansámbl je upraven na nižší počet účinkujících. V této podobě v České republice Bernsteinova Mše nebyla ještě nikdy uvedena. Režie představení se ujali Michal a Šimon Cabani. Premiéra se uskuteční 6. 3. 2016 v Olomouci, následovat budou České Budějovice (10. 3.), Brno (13. 3.), Ostrava (15. 3.) a Praha (17. 3.). V plánu je celkem 10 repríz ročně.

Projekt uvádí agentura BUJOART, generálním partnerem projektu je T-Mobile ČR.

Pro Vojtěcha Dyka je role kněze - Celebranta, jehož part má široké rozpětí od kultivovanosti a klasických kantilén přes popovou dikci až k dramatičtější deklamaci či naléhavě zbarvenému mluvenému slovu, velkou výzvou. Bernsteinova Mše je jeho srdeční záležitostí už od dětství, kdy v roce 1997 ve dvanácti letech při uvedení na nádvoří Pražského hradu zpíval roli Chlapce.

Vojtěch Dyk za projektem nového nastudování Mše stojí nejen jako hlavní hvězda, ale také coby producent. V dalších sólových rolích se představí špičkoví tuzemští zpěváci a zpěvačky. Začátkem června (3. 6. v Brně a 4. 6. v Praze) proběhly první konkurzy na role ve vedlejších pěveckých rolích, tzv. street chorech. Kapela bude sestavena přímo na míru projektu. Zásadní party obsadí členové B-Side Bandu bandleadera Josefa Buchty, na postu dirigenta stane Oskar Rozsa.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Leonard Bernstein: Mass...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.5 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...