Kouzlo cínovaného šperku - základy

Kouzlo cínovaného šperku - základy

Adresa:

Brno, Dominikánská 11

Termín: 13.9.2016
Vstupné:

690

13září úterý 17:30

Žánr: ostatní akcekurz


Co vás čeká v kurzu KOUZLO CÍNOVANÉHO ŠPERKU – ZÁKLADY

Tento kurz je vhodný pro všechny, kteří chtějí proniknout do tajů výroby cínovaného šperku a dosud se s touto technikou nesetkali. Krůček po krůčku vás provedeme všemi procesy tak, abyste si po absolvování tohoto kurzu dovedli sami a v domácích podmínkách vytvořit svůj vlastní, originální a jedinečný šperk.
V základním kurzu se budeme věnovat výrobě přívěšku, šikovní zvládnou navíc i prsten. Precizně si vysvětlíme kompletní postup prací, seznámím vás s veškerými materiály i pomůckami a nářadím. Naučíte se spoustu vychytávek, které mám ověřené z vlastní cínařské praxe, a které Vám usnadní práci. Poradím vám, jak se vyvarovat chyb a nešvarů při výrobě šperků.

Co se naučíte:

Ukážeme si práci s elektrickou ruční páječkou s regulovatelnou teplotou, tedy základní i pokročilé techniky měkkého pájení. Naučím vás, jak pracovat s měděnou lepicí páskou, letovací vodou, bezolovnatým cínem (jediným povoleným cínem při výrobě cínovaných šperků) - v našem případě budeme používat cín se stříbrem, měděným šperkařským plechem, měděnými drátky, patinou…, předvedeme si leštění, broušení a ošetření finálního šperku antioxidačním olejem. Získané dovednosti můžete dále prohloubit a doplnit na některém z pokračovacích kurzů, kde se budeme věnovat výrobě dalších typů šperků (náhrdelník, náramek, brož, spona do vlasů...).

Co si odnesete:

Domů si odnesete vlastnoručně vyrobený originální šperk, který vás bude zdobit ve všední dny i při výjimečných příležitostech, nebo jej můžete věnovat jako dárek někomu blízkému. Šikovní stihnou i dva šperky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kouzlo cínovaného...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.4 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...