Kiritof, tradiční chorvatské hody

Kiritof, tradiční chorvatské hody

Adresa:

Jevišovka

Termín: 1.9.2018

1září sobota 10:00

Žánr: ostatní akcegastro hody slavnosti


Ten nejhlavnější a nejdůležitější den v roce moravských Chorvatů se koná letos 1. září v Jevišovce. Přijďte, těšíme se na vás!

A na co se letos můžete těšit? Ráno (v 10:30) se v kostele sv. Kunhuty koná trojjazyčná mše svatá. Proč trojjazyčná? Protože tak to v tomto Chrámu Páně bylo po staletí běžné.

Odpolední program zahájí ve 14h průvod krojovaných, v jehož čele půjde nazdobený kozel Kvido. Vyrazí od kostela a cílem jeho cesty je prostranství u kulturního domu v Jevišovce, kde se program bude konat. Těšit se můžete na vystoupení folklorního souboru Tamburica Oslip z Rakouska, na Pálavu z Mikulova i na mnohé další. Kdo bude chtít, může se do kola přidat, nebo třeba si jen zazpívat, popovídat s přáteli, poveselit se, pobavit.

Na letošním kiritofu budeme prezentovat výstavu Barvy chorvatské Moravy, která vznikla na základě letos vydané knihy o moravských Chorvatech. Tu si budete moci na akci koupit.

A děti? Jasně, taky s nimi počítáme, nudit se nebudou :)

PS1: I letos vypravujeme ze severní Moravy pro návštěvníky kiritofu autobus. Jede na trase Radkov - Vítkov - Šternberk - Uničov - Brno, staví i jinde po cestě. Pokud se chcete svézt, kontaktujte nás.
PS2: Pokud se rozhodnete s akcí nám pomoct a aktivně se do ní zapojit, budeme moc rádi! Kontaktujte nás.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kiritof, tradiční...

Ubytování U ZábojůDolní Dunajovice (9.3 km)

Ubytování Tři VrbyPasohlávky (9.4 km)

Ubytování U VojtěškyPasohlávky (9.8 km)