Velkomoravské stezky 2016 - na kole po stopách Cyrila a Metoděje

Adresa:

Břeclav

Termín: 9.7.2016
Vstupné:

50 Kč

9červenec sobota 09:00

Žánr: sportcyklocyklojízda


Rádi se účastníte cyklistických vyjížděk krásnou přírodou a současně chcete poznat novou krajinu a lidi spojené s ní? Pak tato akce je určená právě pro Vás.

Projedete okruh malebnou krajinou lužních lesů, prohlédnete si významné místa spojená s naší historií a zažijete neopakovatelnou podlužáckou atmosféru u výborného vína a domácích specialit doplněnou o slovácké písničky v podání Neoveské cimbálové muziky.

Volný start a zároveň i cíl je od 9 hodin u Velo pavilonu (muzeum cyklistiky naproti nádraží ČD) v Břeclavi a také v Mikulčicích u Turistického informačního centra. Cyklisté nejprve zavítají na Pohansko, kde budou mít možnost si prohlédnout slovanské naleziště, muzeum lehkého opevnění a za poloviční vstupné i stálou expozici zámečku.

Dále na nich čeká krásná projížďka lužních lesu v nivě řeky Moravy. Poté se ocitnou na rozsáhlém a nejvýznamnějším slovanském hradišti z doby Velké Moravy. Kde mají cyklisté za snížené vstupné možnost prohlídky slovanského hradiště s průvodcem nebo vyhlídku z věže. K dispozici budou také originální razítka slovanského hradiště v Mikulčicích.

Následně se cyklisté vypraví do Mikulčic k Turistickému informačnímu centru, kde na nich bude čekat ochutnávka vína, vinného želé, vinné kyselky, pravých belgických pralinek plněných vinným želé, osvěžující bezové limonády, domácích ledových čajů s mátou a ovocem a spousta dalších specialit. K dispozici bude prohlídka vinařství a následný výlet do sklepních uliček s názvem Putování od historie po současnost.

Po cestě zpět do Břeclavi, budou mít cyklisté možnost navštívit kostelní věž v Tvrdonicích a kochat se krásou vinic a lužních lesů regionu Podluží. Více informací naleznete na internetových stránkách Turistického informačního centra v Mikulčicích – www.infomikulcice.cz Nově se můžete těšit také na cimbálovou muziku na stanovišti TIC Mikulčice.

muzeum cyklistiky - naproti nádraží ČD

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Břeclav Akce v obci Břeclav

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velkomoravské stezky...

Relax Hotel ŠtorkLednice (7.8 km)

Ubytování u KocúraPodivín (8.7 km)

Salety hotelValtice (9.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?