Souborné dílo. Čestné uznání mezinárodní poroty 26. bienále Brno 2014

Souborné dílo. Čestné uznání mezinárodní poroty 26. bienále Brno 2014

Termín: 16.6.2016 30.10.2016

16čer - 30říj celý den

Žánr: výstavydesign


"Souborné dílo" je založené na rozsáhlé sbírce, která se v průběhu let shromáždila kolem Bienále Brno - vlastně přesněji řečeno na reprodukcích těchto děl v katalozích, doprovázejících každý ročník bienále. Když si člověk prohlíží tyto materiály, připadají mu jaksi zploštělé, sériové, mimo kontext a mlhavého původu - do jisté míry srovnatelné s účtem na Instagramu nebo se stránkou Tumblr - přesto nás však detaily jednotlivých grafických návrhů stále oslovují.

Rozpor mezi nevýraznou plochou a živoucími jednotlivostmi nás fascinuje. Co však takové rozhodující maličkosti vypovídají o zárodku myšlenkových procesů? Rozhodly jsme se vyjít z těchto detailů a postavit na nich zkoumání vlastní praxe každé z nás, konfrontovat materiál z archivu bienále s naší prací a položit si otázku, jaký typ rozhodnutí musí grafický designér dělat: na formální úrovni, na koncepční úrovni a v návaznosti na kulturní, ekonomické a technické podmínky naší doby.

V rámci  Mezinárodní přehlídky: Studentské práce udělila mezinárodní porota 26. Bienále Brno 2014    čestné uznání nizozemské škole grafického designu Werkplaats Typografie, a to za práce čtyř jejích absolventek. Goda Budvytytė, Ines Cox, Anna Haas a Corina Neuenschwander pro 27. Bienále Brno byly vyzvány, aby připravily výstavu, která odrazí jejich subjektivní pohled na současný grafický design a jejímž výchozím bodem bude rozsáhlá sbírka akvizic, získaných od samých počátků Bienále Brno v 60. letech do sbírky grafického designu Moravské galerie v Brně.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Souborné dílo....

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.7 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...