Gospel se potká s funky na benefici pro Armádu spásy

Adresa:

Brno, Staňkova 6

Termín: 11.6.2016
Vstupné:

dobrovolné

11červen sobota 17:00

Žánr: koncertyfunkybenefice


Gospel se potká s funky na benefici pro Armádu spásy Brno, 6. června 2016 – Na společném charitativním koncertě vystoupí 11. června urban-gospelová skupina JOYFUL NO!SE a členové legendárních Gulo Čar. Vybrané prostředky použije brněnská pobočka Armády spásy pro podporu aktivit dětí s handicapem.

Armáda spásy je mezinárodní hnutí, které se kromě šíření křesťanských hodnot zaměřuje na každodenní pomoc potřebným, jejím heslem je „Srdce Bohu, ruce lidem“! Brněnský sbor spolu vedou manželé Mamojkovi, a protože Igor Mamojka je zpěvák a muzikant, tak zde často zaznívá i společně provozovaná hudba. V komunitním centru je sál, kde probíhají zkoušky pěveckého sboru i hudební skupiny, aktivity Armády spásy jsou ale samozřejmě mnohem rozsáhlejší.

„V našich centrech pracujeme s dětmi často pocházejícími ze sociálně znevýhodněných rodin, provozujeme azylový dům pro lidi bez domova a věnujeme se také prevenci bezdomovectví“, upřesňuje vedoucí sboru Markéta Mamojková. Gulo čar je legendární skupina složená především z romských hudebníků zařazovaná do žánru gypsy-funk, kromě samostatných vystoupení je proslavila i účast na megakoncertech hvězd jako James Brown nebo Gipsy Kings.

Skupina se vytvořila kolem muzikálně nadané rodiny Dirdů a v současnosti je brněnská Armáda spásy její domovskou scénou. JOYFUL NO!SE je naproti tomu v Brně žhavá novinka, pod tímto jménem tento nízkoprahový, ale energický sbor působí teprve jeden rok. Skupina se zaměřuje na „urban gospel“, tedy moderní městský gospel, který se nezpívá v černém v kostelích, ale v džínách a tričku třeba přímo na ulici.

„Na vystoupení s Gulo Čar se moc těšíme, jsou to skvělí muzikanti a třešinkou na dortu určitě bude závěrečný společný jam. S lidmi z brněnské Armády spásy máme dlouholeté dobré vztahy, s Igorem se naše hudební kariéry navíc protnuly při realizaci muzikálu Velký příběh Jiřího Zmožka. Spojení gospelu a funky není zdaleka tak překvapivé, jak může na první pohled vypadat, vyrůstají ze stejného hudebního základu a v obou žánrech jde především o sdílení radosti“, vysvětluje vedoucí JOYFUL NO!SE Viki Sklář.

Benefiční koncert proběhne 11. června v brněnském Komunitním centru Armády spásy na adrese Staňkova 6 od 17 hodin, vstupné dobrovolné, další informace najdete na www.armadaspasybrno.cz, www.jnoise.cz. Organizátor akce Markéta Mamojková, 773 795 006, mamojkova.marketa@gmail.com Kontakt pro média Viki Sklář, 602 434 313, viki@jnoise.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

13říjen neděle 20:00

Bryan Adams v Brně

, Křídlovická 34 Koncert

18duben čtvrtek 20:30

7květen úterý 19:30

Habera Team Brno

, Křídlovická 34 Koncert

Ubytování v okolí akce Gospel se potká s funky...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.4 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...